fbpx

Nemška obveščevalna služba svari: Otroci džihadistov, ki se v velikem številu vračajo iz Bližnjega vzhoda, resno ogrožajo varnost!

Foto: youtube

Nemški zvezni urad za varstvo ustave (Bfv) je opozoril, da otroci džihadistov, ki so odpotovali na Bližnji vzhod in se zdaj vračajo, lahko predstavljajo resna varnostna tveganja.

Vodja BfV Hans Georg Maassen je ta teden opozoril, da vidijo nevarnost v islamskih otrocih, ki se iz borilnih območij selijo v Nemčijo, saj menijo, da jim je Islamska država oprala možgane ter jih naredila smrtonosne, brezobzirne in krute kolikor je le možno, poroča Breitbart.

“Islamski radikalisti se bodo začeli vračati v velikem številu”
Maassen je dejal, da so v oglaševalskih gradivih Islamske države otroci, ki stojijo za novo generacijo borcev IS in so prikazani kot brezvestni ter brutalni. Povedal je tudi, da se bodo številni islamski radikalci, ki so zapustili Nemčijo in se borili za teroristično skupino, kmalu začeli vračati v velikem številu.

Približno 950 radikalnih islamistov je odšlo iz Nemčije, da bi se borili za teroristično organizacijo in doslej se je le približno tretjina od njih vrnila v Nemčijo. Med 950 je pet odstotkov verjetno mladoletnih. Maassen je opozoril tudi na vse večje število radikalnih islamskih salafistov v Nemčiji, ki bi verjetno pomagali vrnitvi borcev iz Bližnjega vzhoda.

V Islamsko državo vzamejo tudi svoje družine
Težava pa ni omejena na Nemčijo, saj so tudi številne druge države po vsej Evropi videle na stotine svojih državljanov, ki se odpravljajo v boj za Islamsko državo, nekateri pa so zraven vzeli tudi svoje družine. Eden takšnih radikalcev je bil švedski musliman Michael Skramos, nekdanji strokovnjak za islamofobijo, ki se je leta 2015 pridružil islamski državi in je bil viden v njihovih oglaševalskih videoposnetkih.

D. Š.