fbpx

Nemška policija aretirala dva Kosovca, ki sta načrtovala napad na nakupovalni center

(Fotografija je simbolična) Foto: epa

Nemške oblasti so sporočile, da so aretirale dva brata, ki sta načrtovala napad na enega izmed največjih nakupovalnih centrov v Nemčiji, poroča britanski Express. 

Državljana s kosovskim državljanstvom sta načrtovala napad na obljuden nakupovalni center, ki se nahaja v Oberhausnu na severozahodu Nemčije. Policija iz Essena je sporočila: “Brata, stara 28 in 31 let, rojena na Kosovem, sta osumljena priprave napada na nakupovalni center v Oberhausnu.”

Kosovčana sta bila aretirana v Duisburgu
Policija je izvedla racijo na posesti dveh terorističnih osumljencev in ju nato tudi aretirala. Oblasti so sporočile, da bodo natančno preučile, kako daleč so njune priprave za teroristično dejanje stekle. Želijo ugotoviti, ali so bile vpletene tudi katere druge osebe. Na mesto dogajanja so v znak pripravljenosti prispeli tudi gasilci in druge reševalne službe.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Varnostne službe so prečesale hiše in vozila v soseskah Duisburga, Marxloheja in Bruckhausna. Osumljenca sta bila aretirana v nemškem mestu Duisburg, ki se nahaja približno 14 kilometrov stran od Oberhausna. Essenska policija je na družbenem omrežju Twitter zapisala, naj bi bil njun napad usmerjen na nakupovalni center Centro.

Trgovinski center pred prazniki poln kupcev
Nakupovalni center je pred božičem poln kupcev, ki kupujejo zadnja darila za obdarovanje svojih najdražjih in prijateljev. Do aretacije je prišlo le nekaj dni po berlinskem terorističnem napadu na  božičnem sejmu, v katerem je umrlo 12 ljudi in bilo poškodovanih 48 ljudi.

Glavni osumljenec Anis Amri, ki je bil do danes na begu, je bil pred kratkim ustreljen s strani italijanske policije v predmestju Milana. Temu 24-letnemu ubežniku se je odpovedala njegova družina, ki ga je javno prosila, naj se preda policijskim organom.

N. Ž.