Nemška policija aretirala tri ekstremiste, ki so načrtovali bombni napad!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Nemška policija je aretirala tri islamistične ekstremiste, ki so že naročili bombni detonator, navodila za izdelavo bombe, preizkusili pa so tudi že delovanje eksploziva. Akcija policije je potekala v bližini meje z Dansko.

Nemška policija je v sredo v akciji na območju Dithmarschena v bližini meje z Dansko aretirala 23-letna Shahina F. in Hersha F. ter 36-letnega Raufa S., vsi trije pa so po pojasnilih zveznega tožilca Iračani. Policija je preiskala nepremičnine tudi na območju jugozahodne Nemčije v zvezi s povezanimi osebami. Mlajša izmed aretiranih so osumili pripravljanja bombnega napada in kršitev zakonov o orožju, starejši pa je osumljen pomoči. Priimki osumljenih niso znani javnosti zaradi nemških zakonov o zasebnosti, poroča The Times of Israel.

Polavtomatska pištola je bila za migrante očitno predraga
V preiskavah prostorov so našli načrte za izdelavo bomb, naročili pa so tudi detonator iz Velike Britaniji, tako da jim bombe še ni uspelo sestaviti. Kljub temu pa naj bi že izvedli preizkuse eksploziva iz novoletne pirotehnike. Prav tako so poskušali nabaviti polavtomatsko pištolo Makarov 9-milimetrskega kalibra, a tega niso storili, ker naj bi bila ta predraga. Shahin F. se je pričel učiti tudi vožnje, v primeru, da bi v napadu uporabili tudi motorno vozilo. Edini masovni teroristični napad v Nemčiji od migrantskega vala v letih 2015 in 2016, ko je v državo vstopilo kar milijon prosilcev za azil, povečini iz Sirije, Iraka in Afganistana, se je zgodil leta 2016. Takrat je Tunizijec Anis Amri ugrabil tovornjak in z njim zapeljal v množico na božičnem sejmu v Berlinu, kjer je umrlo 12 ljudi, številni pa so bili ranjeni.

J. Ž.

 • xtc

  Samo na vislice z njimi nepopavljivi primerki.

 • Van Der Waals

  EKSTREMNA LEVICA + MUSLIMANI SO PRAVI PAR!!!

 • samsara

  Ja ne vem no, a se po Marakešu sme javno objavljati muslimanska imena (priimkov itak ne) tistih, ki so osumljeni pripravljanja bombnega napada in kršitev zakonov o orožju, ter osumljenega pomoči pri tem. Pa še njihov pedigre iz pretežno muslimanske države.
  Islam je namreč religija miru, so nam povedali tisti ki to vedo in o migracijah samo dobro. Kdor ne misli tako, oz. kdor sploh še ima sposobnost samostojnega razmišljanja pa je grd in najverjetneje fašist ter najraznovrstnejši fob.
  Pištolca pa da je bla predraga?
  Zgleda, da so prejemali premalo nemške sociale, ali pa so jo nebrzdano trošili?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!