fbpx

Nemška policija bi lahko streljala na migrante, če bi bilo to potrebno

Frauke Petry (foto: epa).

Nemška policija bi morala, če bi bilo to nujno, na migrante, ki bi želeli nezakonito vstopiti v državo, tudi streljati, je predlagala vodja desne populistične stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) Frauke Petry.

Medtem ko se Nemčija še vedno spopada z ogromnim številom migrantom, predlagajo posamezne stranke različne ukrepe, s katerimi bi lahko ublažili krizo. Zadnji izmed predlogov je prišel iz vrst stranke Alternativa za Nemčijo.

“Policija mora migrantom preprečiti nelegalen vstop v državo iz Avstrije in, če bi bilo to potrebno, bi lahko uporabili tudi orožje. To pravi zakon. Tudi jaz tega nočem. Ampak oborožene sile bi lahko uporabili kot izhod v sili,” je za regonalni časopis dejala vodja stranke Petryjeva, poroča britanski BBC.

Vrnili se bodo domov
Njene izjave so sicer takoj obsodili tako levičarske stranke kot tudi nemški policijski sindikat.

Nemška kanclerka Angela Merkel pa ob tem meni, da bo večina migrantov iz Sirije in Iraka odšla takoj, ko se bo vojna v njihovih državah končala. Na konferenci svoje stranke je dejala tudi, da bodo zdaj s strožjimi ukrepi zmanjšali pritok migrantov, a je še vedno potrebna celovita rešitev za Evropo.

B. O.