fbpx

Nemška policija in lokalne oblasti obtožene prikrivanja brutalnega posilstva 10-letne deklice s strani migranta ganskega porekla

Foto: iStock

Saj ni res, pa je. Policija in lokalna vlada v nemškem Herfordu sta obtoženi, da že skoraj dva tedna pred javnostjo prikrivata posilstvo otroka v azilnem domu. 

Posilstvo naj bi se zgodilo pred dvema tednoma v nekdanjem britanskem vojaškem poslopju Harewood Barracks, ki so ga pred kratkim preuredili v azilni center. Moški z ganskim državljanstvom, čigar starost ni znana, je obtožen posilstva 10-letne deklice, ki po navedbah lokalnega časnika Westfalen-Blatt prihaja iz nekdanje republike Ruske federacije.

Posilstvo je bilo brutalno
Nesrečna 10-letnica je bila po navedbah Breitbarta posiljena tako brutalno, da je nujno potrebovala zdravniško oskrbo. Višji tožilec Udo Vennewald je povedal, da je krivec z ganskim državljanstvom že za rešetkami, obtožili so ga posilstva mladoletne osebe. Kljub temu, da je njegova prošnja za azil ločena od tega primera, pa obstaja zelo majhna verjetnost, da bo odobrena, glede na to, da statistični podatki kažejo, da le 3,4 odstotka Gancem odobrijo azil.

Policija je v strahu, da bi prišlo do maščevanja, po tem, ko bi se novica o brutalnem posilstvu razširila, predlagala preselitev večine Afričanov v drugi objekt. Lokalna vlada pa je predlog zavrnila.

Foto: epa

Od leta 2015 se vrstijo opozorila glede ranljivosti otrok
Johannes – Wilhelm Rörig, neodvisni komisar za vprašanja spolnih zlorab pri nemški zvezni vladi, že od leta 2015 opozarja na ranljivost otrok v azilnih domovih. Natančni podatki o številu zlorabljenih otrok sicer ne obstajajo, znan pa je podatek, da je bilo lani v zvezni deželi Severno Porenje – Vestfalija 119 tovrstnih primerov.

Foto: iStock

Zlorabe mladoletnikov niso omejene le na Nemčijo
Veliko je primerov, v katerih so prosilci za azil zlorabili mladoletne otroke znotraj štirih sten azilnega doma, ki pa se ne pojavljajo le v Nemčiji, ampak tudi v državah, kot je Švedska. V enem izmed primerov je skupina afganistanskih migrantov fizično in spolno napadla fanta in celotno dogajanje v švedskem mestu Uppsala tudi posnela.

V drugih primerih so migranti spolno napadli mladostnike zunaj azilnega doma, predvsem na bazenih in festivalih na prostem. V začetku meseca so bili številni sirski migranti, stari od 19 do 30 let aretirani po tem, ko so na zunanjem bazenu v Löbau snemali mladoletne deklice in jih spolno nadlegovali. Tarča nasilja odraslih migrantov so tudi mladoletni migranti, kar kaže primer iz Arnschwanga, ko je 41-letni Afganistanec do smrti zabodel 5-letnega otroka, preden ga je policija ustrelila.

Slika je simbolična (Foto: epa)

N. Ž.