Nemška policija opozarja pred arabsko mafijo, ki aktivno rekrutira novo prispele migrante!

Božična tržnica v Berlinu (foto: STA).

Nemška policija je opozorila, da nekatere izmed arabskih kriminalnih združb pri rekrutaciji ciljajo na novo prispele migrante in begunce, saj ti običajno še nimajo policijske kartoteke. Ob prijetju je tako manjša možnost, da bi morali v zapor, samo v Berlinu pa deluje kar 20 arabskih organiziranih kriminalnih tolp, od katerih ima vsaka povprečno 500 članov.

Nemška policija je v teh dneh opozorila, da organizirane arabske kriminalne združbe aktivno rekrutirajo migrante in begunce, ki jih je Nemčija sprejela že milijon. V nemških mestih po poročanju portala Voice of Europe sicer deluje več arabskih tolp, delujejo pa predvsem v večjih mestih, kot so Berlin, Hamburg in Bremen.

Benjamin Jendro iz policijskega sindikata GDP je povedal, da novo prispele migrante tolpe uporabljajo predvsem za najbolj umazana “dela”, saj večina novo prispelih migrantov še nima policijske kartoteke in je posledično manjša verjetnost, da bodo morali v zapor, če jih ujamejo. V takšnih tolpah sicer poleg Arabcev sodelujejo še Turki in Afričani, med seboj pa so si razdelili celo “pristojnost” nad posameznimi ulicami, kot se je zgodilo v berlinskem Neuköllnu.

Samo v Berlinu je dejavnih kar 20 arabskih organiziranih kriminalnih tolp
Policija po poročanju Voice of Europe še ocenjuje, da v Berlinu dominira kar 20 arabskih organiziranih kriminalnih tolp, vsaka od njih pa ima povprečno kar 500 članov. Poleti je tako 40 finančnih preiskovalcev preiskalo in zaseglo kar 77 nepremičnin ene izmed tolp, ki se nahajajo na območju Berlina in Brandenburga, njihova skupna vrednost pa je bila ocenjena na prek 10 milijonov evrov. Nepremičnine so kupili z denarjem, pridobljenim na nelegalen način, oktobra 2014 so na primer oropali banko v Mariendorfu, iz katere so odnesli 10 milijonov evrov.

J. Ž.