fbpx

Nemška policija po skupinskem posilstvu najstnice pridržala 9 migrantov in enega Nemca – našli so jih po opravljeni DNK analizi

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Po opravljeni DNK analizi je nemška policija pridržala 9 migrantov in enega Nemca, ki so oktobra v Freiburgu skupinsko posilili 18-letnico. Nekateri politiki največje nemške vladne stranke so se že zavzeli, da bi pričeli z deportacijami tudi sirskih migrantov, ki so storili najtežja kazniva dejanja.

Oktobra je v Freiburgu deset moških v grmovju brutalno skupinsko posililo 18-letnico po tem, ko so ji v pijačo podtaknili drogo, s katero so jo popolnoma onesposobili. Policija je po opravljenih analizah DNK zdaj pridržala osem Sirijcev, enega Alžirca in enega Nemca, glavni osumljenec pa je sirski Kurd, ki v Freiburgu živi skupaj s svojo družino. Ta 22-letnik je sicer že osumljen še treh kaznivih dejanj telesnih poškodb in prometa z nedovoljenimi drogami, med drugim je obtožen še enega skupinskega posilstva, v katerem je bila v njegovi hiši posiljena 20-letnica. Nemški mediji sicer poročajo, da bi moral biti glavni osumljenec v policijskem pridržanju že pred skupinskim posilstvom 18-letnice, v Nemčiji pa je prebival ilegalno. Osumljeni sirski migranti so sicer stari med 18 in 29 let, Alžirec pa je star 18 let.

Foto: iStock

Nekateri politiki že pozivajo k deportacijam najhujših kriminalcev tudi v Sirijo
Tudi freiburški prebivalci so po poročanju portala Voice of Europe v strahu, še je namreč živ spomin, ko je leta 2016 migrant posilil in utopil 19-letno študentko medicine Mario Ladenburger. Na vse to so se odzvali tudi nekateri politiki, poslanec Mathias Middleberg iz največje vladne stranke CDU se je zavzel tudi za deportacijo storilcev najhujših kaznivih dejanj, ki prihajajo iz Sirije. “Deportacija najnevarnejših kriminalcev mora zdaj potekati tudi v Sirijo. Ko se stvari izboljšujejo, čeprav samo v delih države, deportacije ozko definiranih skupin ljudi ne bi smele več biti izključene,” je povedal. Prav tako je sirska vlada že napovedala, da dezerterjev ne bo kaznovala, prav tako pa v državi nujno potrebujejo moške, da bi pomagali pri rekonstrukciji države.

J. Ž.