Nemška policija zanikala, da je sirski migrant Mohammad, ki je v Kölnu zajel talko, terorist in simpatizer Islamske države

Policija je razrešila situacijo s talko v Kölnu (vir: twitter)

55-letni sirski migrant, ki se je želel pridružiti ISIS, zanetil požar in vzel talko na železniški postaji v Kölnu, po mnenju nemške policije ni terorist, je zgolj duševno moten. Tožilstvo se ne strinja.

Moški, ki so ga organi pregona identificirali kot Mohammada A.R., je na železniški postaji v Kölnu sprožil paniko potem, ko je v McDonald’su po tleh razlil bencin in ga zažgal. Zatem je v bližnji lekarni pograbil žensko, ki jo je imel za talko, in po poročanju Voice of Europe zahteval, da nemške oblasti iz ječe izpustijo Tunizijko.

V požaru je bilo poškodovano 14-letno dekle, ki je utrpelo hude opekline po nogah. Čeprav so priče slišale migranta, ki je prispel v Nemčijo na vrhu migrantske krize leta 2015, kričati, da je član ISIS in si želi, da bi se lahko vrnil k teroristični organizaciji v Sirijo, nemška policija vztraja, da ima Mohammad duševne težave.

V treh letih 13 prijav, a vseeno na svobodi
51-letnik se je že v preteklosti seznanil s policijo zaradi tako imenovanih “uličnih prekrškov”, ki jih je zagrešil, odkar je prispel iz Sirije. Policija je v zvezi z Mohammadom prejela 13 prijav, med njimi zaradi goljufije, tatvine in grožnje. “Glede na vse, kar vemo do sedaj, obstajajo zadostni indici, da je za dejanjem radikalni islamizem,” so v sredo povedali zvezni tožilci.

Oblasti so zaradi terorističnega napada v Kölnu zaprle železniško postajo in evakuirale potnike. (Vir: Twitter)

Mohammadu grozi obtožnica za dvakratni poskus umora in povzročitev hude telesne poškodbe. Policija nasprotuje izjavi tožilstva in vztraja pri trditvi, da je Mohammad navkljub debeli kriminalni kartoteki, samo duševno moten.

Ivan Šokić

 • Steiermark

  Po mnenju policije, to pomeni, da so duševno moteni vsi musliji! In kaj se stori z duševno motenimi? Ali se jih pozapre v ustanove zaprtega tipa, kjer bodo ostali in normalni državljani – ljudje varni pred njimi ali pa se jih vrne tja, od koder so prišli, kot izgleda iz dežel, ki jih obvladujejo duševno moteni!

  • Ivan Friderik Novak

   Duševno motene zapirati? Po tej podobnosti bi morali tudi dr. Ivana zapreti?

   • Steiermark

    Kaj govoriš o zemljarićevem ivanu? Ja , tako on kot njegovi priležniki, ki se krčevito borijo proti objavi resnice o njihovem krvavem delovanju v Sloveniji – klanju in ropanju in bogatenju na naš račun, vse do današnjih dni, ja tile so še danes nevarne zveri!

   • pajot

    Pi…da si duhovit. Na nivoju sedemletnega otroka.

   • pajot

    Dejte že enkrat mal razširit svoj repertoar. Klinika v Avstraliji,psihiatrija,romanje v Jajce,mongoloidni otroci,plačevanje sestrične,trentarska podrtija,janša pojeo čufte,jebat ga,to smo že miljonkrat prebrali na tem portalu. Dejte bit malo bolj inovativni. Ampak,saj ni čudno zdaj,ko stavkate,pa nimate nobenih novih idej.

   • KAPIBARA

    Pa tebe tudi..

 • ZatonMesecnikov

  Nemci, prvi na svetu po skrajnostih….

 • xtc

  Je duševno moten?
  Tako kot Merckelca in socialisti in policaji ,ki to trdijo,škoda da ni še kakega od tega trdečih poslal na oni svet.

  • KAPIBARA

   Bode prišlo tudi to veselje..

 • ludvig

  …pravilna definicija bi bila … zgolj duševno moten terorist….

 • soc

  Valjda je bil duševno moten. Vprašajte tiste, ki medijsko podpirajo kranjske komedijante na oblasti, bodo potrdili.

 • Andrej

  Če je tulil, da je iz ISIS je najbrž res duševno moten. To pa še ne pomeni, da ni kriv.

 • Seveda je duševno moten. Zato pa spada za rešetke in oblečen v ‘ljubavno srajčko’. Seveda v znanem črtastem vzorcu ali moderno oranžne barve ….

 • Bonifacij

  Vsi verniki so že po definicji moteni. Kdor v 21. stoletju verjame v stare pravljice, ki so jih spisali versko blazni norci, je zrel za psihiatra.

 • šmentanamuha

  Brez nadaljnjega je model duševno moten, prav tako kot policaji, ki ga ščitijo. Duševna motnja Nemcev bo odpravljena, ko bo večina odvolila Merkuljo.

 • Olga2345

  Seveda ni terorist, on je samo psihični bolnik in divjak, tako kot tisti, ki take uvažajo!! Islamisti=komunisti (levičarji)!

 • Caetano

  Pa to so zgodbe, da res ne moreš verjeti no… kaj vse si izmišljujejo filoislamisti za preživetje svoje pogubne politike…

 • samsara

  Torej lahko pod krinko duševne motenosti počne karkoli se mu zahoče?
  Lahko tudi povzroča splošno nevarnost, gospodarsko škodo…?
  Kako prikladno in poučno za njemu podobne in sorodne.

 • pajac debeli

  Ce stvari ne mece v zrak Ahmet, je pa bombarder Mohamed. Nemci bodo pa vse zanikali, ker se bojijo, da bi jih imel gdo za nacijonaliste.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!