Nemška vlada odpravila omejitve pri odstrelu volkov, ki kmetom povzročajo vse večje preglavice

Foto: Twitter

Nemška vlada je nedavno odpravila omejitve pri odstrelu volkov, ki povzročajo vse več škode na domačih živalih in tako jezijo kmete. Volkovi in medvedi povzročajo ogromno težav tudi v Sloveniji, vendar je ta ujetnica nevladnih organizacij in odločitve upravnega sodišča, ki je zadržalo odstrel medvedov in volkov.

Nemška vlada je priskočila na pomoč kmetom in dovolila odstrel vse večje populacije volkov, ki povzročajo ogromne škode na živini.

Vlada se je za ta ukrep odločila kljub nasprotovanju nevladnih organizacij in raje prisluhnila kmetom, saj je število napadov volkov na ovce, koze in govedo v nekaj letih poraslo iz nič na 1600.

Odstrel volkov je postal politično vprašanje
Z novim ukrepom kmetom ne bo več potrebno z dolgotrajnimi postopki dokazovati, da jim točno določen volk iz krdela povzroča škodo na živini, poroča Reuters. Po zadnjih podatkih v Nemčiji živi 75 krdel volkov, 30 parov in trije volkovi samotarji.

Redni prizori z nemških in slovenskih kmetij.

Strategija odstrela volkov je v nemški koaliciji konservativcev in socialistov postala pravi politični boj. Medtem, ko se socialisti borijo proti odstrelu, pa bi konservativci volkove na nekaterih poseljenih območjih povsem odstranili.

C. Š.

 • Borut Stari

  Nevladnim organizacijam ukiniti financiranje iz proračuna. Takoj in zdaj.Tako bodo resnično neodvisne.Treba jih je inkriminirati in kaznovati za povzročanje škode.

 • xtc

  Nevladnim organizacijam prepoved financiranja tako iz proračuna in tujine ter strog nadzor nad njih financami.
  Sicer pa ne vem zakaj odstrel volkov ko pa imajo toliko “surovine2 zanje samo dostavit jim jo je treba.

 • Anton

  Lahko uvedemo evropski rezervat za zveri in komunajzarje.

  • tomnidari

   Za levičarje in emigrante prosti lov!

 • tomnidari

  Ma niso Švabi butli! Dovolijo lov na volkove, ker jih je preveč! Zdaj pa ti imej jajca in bluzi po nemških gozdovih!

 • tomnidari

  Sem ene dve leti nazaj pri Divači ustavil dvema francoskima štoperjema. Me vprašata, če je res da imamo veliko medvedov, pa sem jim rekel da ja in da prihlačajo tudi v okolico Kozine. Po tem, ko sem jim zrkla namestil nazaj v jamice, sem jih potolažil, da ni šans da bi katerega srečala! Država pa naj zaradi divjadi kmetom izplača odškodnino Lovce pa naj pošlje v lov na migrante!

 • šmentanamuha

  Lažne fotošopirane slike, ki služijo manipulaciji z bralcem. Prav lepo so tele ovce jih zložili po travi in nikjer nobene krvi po tem strašnem masakru. Če smo Slovenci na kaj lahko ponosni, je to, da smo ohranili divje zveri.

 • Felikss_AH

  Ja, volkovi so pa res “hud” problem Nemčije. Škoda ki jo povzročijo volkovi se meri v tisočih €… medtem se pa škoda ki jo povzročajo “Imigranti”-INFILTRANTI giblje v desetinah milijardah €. Veliko ceneje bi bilo pustiti volkove pri miru, za vsako zaklano ovco pa lastniku izplačati celo po en milijon €… plus Rolls-Royce-a in še 30 metrsko jahto za vsakih deset ovac.

  Če in ko se bo nekomu tam končno posvetilo da odstrelna dovoljenja za volkove zamenjajo za “prebegle”-infiltrante… se bom javil prvi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!