fbpx

Nemška zvezna vlada želi deportirati varnostnika Osame bin Ladna, ki živi od socialne pomoči, medtem ko sodišče temu nasprotuje

Foto: Wikimedia

Nemška zvezna vlada se je zavzela za poskus deportacije nekdanjega privrženca Osame bin Ladna, kljub temu, da je pred tem sodišče preprečilo možnosti za njegovo vrnitev v Tunizijo.

Primer Samija A., čigar ime v celoti javnosti ni bilo razkrito, je med Nemci vzbudil jezo, potem ko je bilo razkrito, da ta vsak mesec prejema prispevke v višini kar  1.168 evrov.

Obstaja strah, da bi bil ob vrnitvi žrtev mučenja
Stranka Alternativa za Nemčijo je zaradi jeze državljanov od deželne vlade Severnega Porenja-Vestfalije zahtevala pojasnila glede migranta in izvedela, da je bila deportacija 42-letnika ustavljena zato, ker bi bil lahko ta ob vrnitvi v državo deležen mučenja. Takšna odločitev sodišča je bila po navedbah Breitbarta sprejeta zato, ker želijo pred vrnitvijo diplomatsko zagotovilo, da mučenja ob vrnitvi ne bo.

Foto: iStock

Harald Neymanns iz zveznega notranjega ministrstva je ob tem povedal, da obstajajo poskusi glede vrnitve nekdanjega telesnega stražarja Bin Ladna, ter dodal, da bo delovna skupina kmalu preučila zadevo.

N. Ž.