Nemške tajne službe so prestregle pogovor Rusov, ki se nanašajo na poboj v Buči

Datum:

Na dan prihaja vse več dokazov, da je masaker v Buči skrbno načrtovano delo ruskih klavcev, tudi pripadnikov neonacistične grupacije Wagner. Nemške obveščevalne službe so prestregle pogovore med ruskimi vojaki, iz katerih je razvidno, kako so zločine skrbno načrtovali. 

Nemška zvezna obveščevalna služba (BND) je prestregla komunikacijo ruskih vojakov, v kateri priznavajo pokol civilistov v kraju Buča pri Kijevu. Gre za prisluhe, ki rusko stran postavljajo na laž. Slednja namreč zavrača odgovornost za grozodejstva v tem kraju, poroča Polska Agencja Prasowa.

Med drugim je posneto, kako eden izmed ruskih vojakov opisuje drugemu, da so on in njegovi tovariši ustrelili osebo, ki se je vozila s kolesom. Kot je znano, je fotografija trupla s kolesom obkrožila ves svet. Še en posnetek pa razkriva navodila nekega moškega, ki naroča, da naj se najprej zasliši vojake in jih zatem ustreli.

Buča (Foto: epa)

Znano je tudi, da so v pokolu v Buči sodelovali borci iz zloglasne skupine Wagner. Iz zbranega dokaznega gradiva je jasno razvidno, da ne gre niti za slučajna dejanja niti za dejanja posameznikov, ki bi slučajno prekoračili svoja pooblastila. Najbolj srhljivo pa je to, da so vojaki o zločinih govorili, kot bi razglabljali o svojem vsakdanjem življenju.

Na truplih so bili sledovi mučenja
Ko se je ruska vojska umaknila iz Buče, so bila odkrita množična grobišča in na desetine trupel civilistov, ki so ležala na ulicah. Roke nekaterih med njimi so bile zvezane, ne nekaterih pa so bili sledovi mučenja. Rusija svojo odgovornost za masakre ves čas zavrača.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Luka Svetina odhaja z nacionalne televizije

"Drži, odhajam iz RTV. Ko dobiš bolj mamljivo ponudbo,...

Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo...

Medvedjev o umoru ruskega pilota: “Pes umre kot pes!”

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odzval na...

Poškodovani jamar rešen

Jamarskim reševalcem je iz jame pri Jelen brdu na...