fbpx

Nemškemu očetu prepovedali plavanje v bazenu s hčerko zaradi prisotnosti muslimank

Fotor: Twitter

Tim F. je eden tistih očetov v Nemčiji, ki so izkoristili pravico do očetovskega dopusta, da bi se bolj povezali s svojimi otroki. Mame, ki so bile prisotne na raznih tečajih s svojimi malčki, so dejstvo, da je med njimi enkrat za spremembo tudi oče, pozdravile. Zapletlo pa se je pri odhodu na bazen, kjer je inštruktorico skrbelo zaradi prisotnosti muslimanskih žensk.

Tim F. je oče iz Dresdena, ki je izkoristil pravico do očetovskega dopusta, da bi preživel več časa s hčerko, medtem ko njegova žena doma skrbi za še enega dojenčka. Med drugim sta se s hčerko udeleževala tudi plavalnega tečaja.

Ponavadi je bil Tim dobrodošel na vseh dejavnostih, kjer so prevladovale mamice, saj jim je bilo v veselje, da obstajajo tudi očetje, ki se s svojimi otroki udeležujejo teh aktivnosti. A nedavno je Tim prejel sporočilo inštruktorice Svantje K., v katerem mu je skušala razložiti, da se zaradi treh muslimank, ki bodo obiskovale tečaj s svojimi otroki, na žalost ne more tudi on udeležiti tečaja in naj raje pošlje s hčerko Amelio-Sophie njeno mamo.

Zavod za zaposlovanje nad odločitvijo inštruktorice ogorčen
“Želela sem vam povedati: v sredo bomo samo ženske. In tam so tudi muslimanke. Zato bi bilo dobro, da pride vaša žena. Na žalost vi ne morete priti. /…/ Upam, da razumete,” je Timu sporočila Svantje.

Tim s svojo hčerko (Vir: Twitter)

Tim ni razumel, a se vseeno s hčerko nista več udeležila plavalnega tečaja. Tiskovni predstavnik zavoda za zaposlovanje David Lukaßen je o dogodku povedal, da se to ne bi smelo zgoditi. “Želimo si več očetov v skupinah starš-otrok.” Ravno tako je povedal, da si zavod prizadeva, da bi očetje v večjem številu izkoriščali očetovski dopust.

“Morali bi se, seveda, udeleževati tudi plavanja z otroki skupaj z muslimanskimi starši. Kar se je zgodilo tu, ni v skladu z našim zavodom,” je še dodal Lukaßen.

Ivan Šokić