fbpx

Nemškemu sodišču se razmerje med 16-letnico in njenim 48-letnim stricem zdi normalno

Foto: YouTube

Nemško sodišče je odločilo, da lahko 16-letna deklica nadaljuje spolni odnos s svojim 48-letnim stricem, ki ga je pričela s svojimi štirinajstimi leti, ker naj bi imel po njihovo par vso pravico, da je skupaj. 

Najstnica iz Schildowa v Brandenburgu je bila z 48-letnikom od svojega rosnega štirinajstega leta, v lanskem letu pa je par celo skupaj pobegnil, kar je sprožilo pravi policijski lov za njima.

Sodišče pa je sedaj odločilo, da lahko 16-letnica ostane skupaj s svojim stricem, sodnik pa je celo izjavil, da prepoved ljubezni otroku lahko povzroči škodo njegovemu počutju.

Starši so pomoč poiskali pri psihiatrih
Par je pobegnil po tem, ko so zaskrbljeni starši najstnice kontaktirali policijo. Po vrnitvi s pobega je najstnica zavrnila prekinitev romance s svojim stricem, zato so jo njeni starši za nekaj tednov poslali v psihiatrično bolnišnico v želji, da si premisli, poroča britanski Daily Mail.

Pravno svetovanje je pripomoglo k izpustitvi deklice in k borbi za legalno priznanje pravice do razmerja po lastni izbiri.

Sodišče meni, da je takšna veza upravičena
Sedaj je regionalno pritožbeno sodišče v Brandenburgu izreklo sodbo v korist paru. Predsednik senata je dejal, da je zelo pomembno, da razmerje ni več tajno, saj lahko prepoved ljubezni predstavlja grožnjo za otrokovo dobro počutje.

V sodbi je sodišče poudarilo, da naj bi imela Josephine jasno začrtane poglede in prioritete, ki jih je sama tudi izrazila in zahtevala. Poleg tega naj bi dosledno izrazila svojo željo za zvezo s svojim stricem kot ciljno usmerjeno in stabilno.

Prav tako naj bi sodišče prišlo do ugotovitve, da je deklica nadpovprečno inteligentna in da naj bi zgodaj dozorela, zaradi česar naj bi tudi tako zgodaj izrazila kaj želi. Odločitev sodišča je povzela, da če je odnos s strani javnosti označen kot nezaželen in kot tak vpliva na izobčenje, še ne pomeni, da je prepovedan.

V Nemčiji je sicer dovoljena starostna meja za spolno aktivnost pri 14ih letih kot v ostalih evropskih državah, dokler oseba starejša od 21 let ne izkoristi pomanjkanje zmožnosti 14 ali 15-letnika za spolno samoodločitev.

Psihoterapevt otrok in mladostnikov Barbara Breuer-Radbruch staršem svetuje, da naj se z otroci čim več pogovarjajo in ta način poskušajo rešiti težavo. Terapevt je izjavil, da so lahko starši nehote spodbudili nadaljevanje razmerja, saj se je Josephine počutila prevarano in preganjano.

N. Ž.