fbpx

Nemški Freiberg kanclerki Merklovi izstavil račun za migrante v višini 736.200 evrov

Foto: iStock/epa

V nemškem mestu Freiberg, ki se nahaja na vzhodu države, so se odločili, da nemški kanclerki Angeli Merkel izstavijo račun za povračilo stroškov, ki so nastali zaradi sprejema migrantov, ki so v mesto prispeli v lanskem letu. Župan Sven Krüger je poudaril, da znesek v višini 736.200 evrov predstavlja stroške, ki jih je imelo mesto v času integracije 1.700 migrantov v družbo. 

Za nemški tednik Focus je Krüger spomnil, da je Merklova večkrat obljubila, da migrantska kriza ne bo zahtevala sposojanja denarja, višanja davkov in bremena za lokalno skupnost, ki migrante sprejme, zato želi, da ta svojo obljubo tudi izpolni in gre od besed k dejanjem.

Foto: epa

V Freibergu so v primerjavi z drugimi nemškimi mesti sprejeli precejšen delež migrantov, kar 1.700, kar predstavlja 4 odstotke prebivalcev mesta, medtem ko je v ostalih nemških mestih povprečni delež en odstotek. Krüger poudarja, da je nujno, da se končno odpre razprava glede bremena, ki ga je migrantska kriza prenesla na lokalne oblasti kot posledica politike odprtih vrat.

N. Ž., STA