Nemški konservativci zahtevajo odstop Angele Merkel!

Foto: epa

Konservativno krilo CDU se zavzema za odstop Angele Merkel, pri čemer se sklicuje na verjetni bližajoči se propad velike koalicije s socialnimi demokrati (SPD).

Aleksander Mitsch, vodja konservativcev, odkrito prosi nemško kanclerko Angelo Merkel, naj odstopi s svojega položaja v korist novoizvoljene vodje CDU Annerget Kramp-Karrenbauer. “V interesu unije bi bilo, če bi gospa Merkel čim prej na pravilen način predala nadzor Annegret Kramp-Karrenbauer.” 

CDU bi lahko nato sprožila politične spremembe na področju migrantske in gospodarske politike, ki jih Nemčija nujno potrebuje. Po državnih volitvah na vzhodu, na katerih naj bi se SPD slabo odrezala, bo po njegovem mnenju prišlo do izstopa iz velike koalicije. Za pripravo na ta scenarij Mitsch želi, da je CDU proaktiven pri pozivu k spremembam. Samo v petek so nekateri politiki SPD grozili, da bodo izstopili iz koalicije, če bi poskusili nadomestiti Merklovo s Kramp-Karrenbauerjevo.

V petek se bodo voditelji obeh strani ponovno srečali na koalicijskem odboru.

Aleksander Mitsch (CDU) poziva Angelo Merkel k odstopu. (Foto: Twitter)

M. M.

 
 
 • Valter BraniSlav

  Ta kurbetina bi ze davno morala v zapor!!!

  • xtc

   Ne tja kjer je mesar Titek.

 • Stric iz ozadja

  “pri čemer se sklicuje na verjetni bližajoči se propad velike koalicije s socialnimi demokrati (SPD)”

  Vir? Strici iz ozadja?

  Zapisano je cista neumnost, ce bi prislo do propada velike koalicije to avtomatsko pomeni konec Merklove (ker bi s tem zagotovo prislo do novih volitev, Merklova pa ni vec vodja CDU-ja). Sploh pa ne vem kaj bi bilo drugace ce bi takoj (pred 2021) Merklovo zamenjali z mini-Merkel.

 • Janez Novak

  Dolgo so čakali, da so spoznali, da imajo izdajalko Nemčije za kanclerko. In še zdaj se obnašajo do nje servilno, kot da so Nemci zaradi nje, ne da je ona v službi Nemcev. Ženska neprikrito zlorablja svojo službo v prid globalistov, ki hočejo prek ekscesnih migracij odpraviti evropske narode in oblikovati anacionalne Združene države Evrope, kjer bodo nacionalne države le še lokalne administrativne enote brez suverenosti. Dejansko bi jo morali obtožiti veleizdaje in jo poslati za zapahe.

 • šmentanamuha

  Če bi bilo predvčerajšnjim, bi bilo prepozno. Ampak bolje pozno kot nikoli.

 • Van Der Waals

  MERKELCO POSLAT V MAROKO DA JI VRAT ZAVIJEJO NJENI LJUBI MUSLIMANI!

 • xtc

  Merckelca bo šla na dno z CDU in SPD vred kot tudi Macron v Franciji berz revolucije in poravnave računiov pač nebo šlo,predaleč je zašlo.
  Če pade Merckelca se ve ,da bo moral na pot tudi Makareški Webber,skratka EU je tik pred vojno.

  • cosmosjasnovidec

   To,da bo nekega dne padla je tako ali tako vse načrtovano,ker večno ne more obstati.
   Sedaj je tako vseeno,ker je naredila kar je bil njen namen za uničenje Europe odgovarjala pa seveda ne bo za nič.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • pajac debeli

  CDU se mora razpasti na dve stranke, tiste ki so se konservativci in ki se jih se da resit in na Merkljico in njene wilkomerske globaliste, ki jih bo vzel hudic.

 • Andrej

  Ker se pametni politiki ne znajo pametno zmenit, bo imelo za posledico, da bodo zrasle nacionalne stranke. To pa pogosto ne pomeni nič dobrega in se rado sprevrže v nasilje. Ampak, zgleda, da mora tako biti.

 • Olga101

  Stazijevko Merklo je treba postaviti pred sodišče, zaradi smrti nedolžnih ljudi, kot posledica njene multikulti politike, ki jo plačuje zločinec Soros, zaradi razpadanja EU in uvajanja zločinskega totalitarizma!

 • piko8

  Stazijevka merklca je izdajalka nemškega naroda!!!
  Ravno tako pri nas Mafijski šef milan kurčan narodni IDAJALC!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!