Nemški notranji minister posvaril pred migrantsko krizo, ki bo hujša kot leta 2015!

Vodja CSU in notranji minister Nemčije Horst Seehofer. (Foto: STA)

Migrantska kriza se zaostruje in tudi nemški notranji minister Seehofer je v luči naraščajočega števila ilegalcev, ki prihajajo na grške otoke, posvaril pred tem, da bodo zadeve postale takšne kot leta 2015 ali pa celo hujše. Turški notranji minister je sicer že julija pričel izsiljevati evropske vlade za več denarja, v nasprotnem primeru je namreč zagrozil z odprtjem zapornic.

Število migrantov, ki iz Turčije prihajajo na grške otoke, uhaja izpod nadzora in nemški zvezni minister za notranje zadeve Horst Seehofer je v zvezi s tem pozval evropske države, da okrepijo pomoč Grčiji in Turčiji. V nasprotnem primeru lahko pride do veliko hujše migrantske krize, kot smo ji bili priča leta 2015, ko je tisoče ilegalcev dobesedno preplavilo Evropo, tudi Slovenijo. Kot navaja Voice of Europe, je Seehofer povedal še: “Moramo pomagati našim evropskim partnerjem pri kontroliranju zunanjih mej Evropske unije, predolgo smo jih pustili same.”

Migrantska taborišča na grških otokih so že prenapolnjena
“Če ne, bomo videli val beguncev, kot tistega leta 2015 ali pa morda še hujšega kot pred štirimi leti,” je poudaril. Trenutno naraščajoče število migrantov prihaja proti turški obali, pri čemer prevladujejo Afganistanci. V skladu z dogovorom med EU in Turčijo bi morali migranti ostati na otokih, dokler niso razrešene njihove prošnje za azil, a v zadnjem času se je število migrantov drastično povečalo in taborišča so že prenapolnjena.

Migranti v Morii, Grčija (Vir: Twitter)

Turški notranji minister že stopnjuje izsiljevanje evropskih vlad
Samo avgusta je v Grčijo s čolnom prišlo skoraj 7 tisoč migrantov, kar je najvišje število vse od leta 2016. Prejšnji teden sta dva migranta v kampu Moria na Lezbosu celo zgorela, potem ko so njuni pobesneli pajdaši zakurili nekaj enot bivališč. Turški notranji minister Süleyman Soylu je že julija izsiljevalsko zagrozil Evropi, da bodo izpustili migrante, če ne bodo dobili več pomoči oziroma denarja: “Soočamo se z največjim valom migracij v zgodovini. Če odpremo zapornice, nobena evropska vlada ne bo preživela več kot šest mesecev. Predlagamo, da ne preizkušajo našega potrpljenja.”

Rok Krajnc

 • samsara

  “Moramo pomagati našim evropskim partnerjem pri kontroliranju zunanjih mej Evropske unije, predolgo smo jih pustili same.”

  Dobro pozno jutro butl trotl.

 • soc

  Služabnik v vladi drekatorke Merklove, ki je migrantsko krizo v dogovoru z neznanci iz kapitalskega ozadja zakuhala, se boji novega vala povabljenih opičnjakov, moških 18-40? Kje so nemški policisti in vojaki na slovensko-hrvaški ali grški-turški schengenski meji?

  Nekaj raket nad Ankaro, pa bo tamkajšnji islamski fanatik na oblasti kaj hitro zamenjal ton.

 • xtc

  Takole ralno;Seehoferje,Merckelce ,Macrone ipd “državnike” bi morali že davno javno pobesit za mušter,ker tega ni bilo nas čaka popravni izpit upam le da ne za prehudoceno.

 • Dragan Krstič

  Ne pozabite da je tudi Turčija polna mograntov.

 • Andrej

  Turčija gre v vojno s Sirijo. Torej bo tudi tam v Turčiji vojno stanje in milijoni beguncev bodo sproščeni.

  Včasih so EU politiki veljali za modre, zdaj pa vidim, da so sami bedaki tam zbrani. Pa še močno pokvarjeni. Zlobni. Nesposobni.

 • Felikss_AH

  Vsa ta opozorilna blebetanja politikov so navadna sprenevedanja! Dobili so ukaze… verjetno (zagotovo) tudi mastne $/€ $timulacije da ne ovirajo projekt… najverjetneje preko Sorosa ki v Brussels-u nastopa kot pooblaščeni poverjenik za “preobrazbo” Evrope po Kalergijevem Planu. Kdo normalen bi pa dovoljeval da se take količine za Evropo povsem neprimernih primitivnih človeških mas neovirano valijo preko na stežaj odprtih meja.

  Zakaj so pa kot po tekočem traku skoraj vsi podpisovali dobesedno POGODBE s zvenečimi naslovi –
  Barcelona Declaration, UN Global Compact for Migration, Marakesh Declaration… vse pod pretvezo “reševanja” Evropske Demografske “problematike” IN “POTREB” po delovni sili, “sveži krvi”, “podjetnikih” in “strokovnjakih”… iz najbolj zakotnih in zaostalih Tretje Svetovnih lukenj.

  DA NI TAKO BI ŽE ZDAVNAJ –
  Soros dobil prepoved približevanja Evropi
  Sorosevi NGO-ji bili prepovedani
  Sorosevo Mediteransko “reševalno” ladjevje bilo zaseženo, potopljeno… aktivisti in posadke pa obravnavani kot diverzanti in teroristi

  Namesto milijard… do sedaj že stotine milijard… ki se kao namenjajo “reševanju” migrantske “krize”… bi se Erdogana lahko enostavno financiralo z najmanj desetkrat manj teh “stroškov”… za to da zaustavi prihajajoče mase in da ih nato tudi vrača nazaj. Tudi Libijcem in Maročanom bi se plačalo da zaustavijo ne samo prevoze preko Mediterana… ampak da tudi enako kot bi naj Erdogan, enostavno blokirajo prihode v njihove države. V enem mesecu, če ne tednu, bi se ves ta cirkus nehal.

  Dela se pa prav obratno… denar namesto Erdoganu, Libijcem in Maroku se namenja “ubogim” “imigrantom” in “prebežnikom”… milijoni teh pa sami brezkoristni mladi/mlajši moški… ki se bodo v Evropi “prepustili” kolektivni onaniji in pederastiji… ja res… malo Morgen! Evropa ki “nima jajc” da sama brani svoje meje… pa ima jajca da doma tudi z grobo silo napada vse in vsakogar ki nasprotuje takim masovnim “imigracijam” in “azila potrebnim” “beguncem”.

  Ko se je folk, sicer počasi, le začel prebujati iz egalitarne omame, se pa povsod kjer bi Desne opcije lahko prevladale, v histerični naglici sestavljajo vse mogoče Leve koalicije… tudi ki so prej bile nezdružljive… samo da se zaustavi Le Penovo, Salvinija, AFD, Wilders-a… Janšo… Orbana pa razglašajo kar za Hitlerja. In vse to kar že je… je samo začetek pravega “festivala”… ali bolje rečeno… prave orgije “Multikulturalne” kataklizme na tlu Evrope… ki še pride!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!