Škandal nemških socialistov: župan SPD Peter Tschentscher ujet v 47 milijonsko bančno korupcijsko afero

Član nemških socialnih demokratov SDP in župan Hamburga Peter Tschentscher. (Foto: Twitter)

Župan mesta Hamburg in član nemških socialnih demokratov SPD Peter Tschentscher je ujet v korupcijsko afero v zvezi z banko Warburg, del 47 milijonskega izkupička naj bi se v obliki podkupnin stekel celo v blagajne stranke SPD.

Nemški in slovenski socialni demokrati imajo skupno lastnost. V vladavini Pahorjeve vlade so v Sloveniji oprali milijardo dolarjev iranskega denarja, v Nemčiji pa je eksplodirala bančna afera, v kateri je izginilo 47 milijonov evrov. Del denarja naj bi se stekel celo na račun nemške SPD. Po poročanju Zeit online je župan Hamburga Peter Tschentscher glavni osumljenec v največji bančno-korupcijski aferi v Nemčiji.

Škandal je izbruhnil v letu 2016. Preiskava finančnega ministrstva in policije ugotavlja, da so potekale nezakonite bančne transakcije. Vidni akterji afere so pri tem hoteli doseči, da se opusti zahtevek za povračilo transakcij. Osrednja banka v zgodbi je zasebna banka Warburg.

Ali bo Nemčija bolj učinkovita od slovenskih represivnih organov?
Nemčija in njen pravosodni sistem je od nekdaj veljal za uspešnega na področju gospodarskega kriminala, kar pa ne velja za slovenskega, prestreljenega s političnimi kadri, ki bolj kot preganjajo kriminalce, ščitijo njihove hrbte. Zato je nujno potrebna zamenjava oblasti, da se naredi red v državi temelj za pravično in bolj uspešno družbo.

Luka Perš

 • Andrej

  Nemci so za 47 milijonov zagnali celo paniko. Pri nas so samo enemu odpisali 45 milijonov, pa nihče ni trznil. Tisti, ki bi morali trzati, sedaj pljuvajo po Janši. 75 jih je. Ali še kdo misli, da pri nas ni čas za temeljito zamenjavo politike?

  • Steiermark

   Kar se korupcije tiče, se spomnimo, daa so Nemci pred nekaj leti nagnali nekega ministra, ki se je “okoristil” z brezplačno sobo v hotelu…..Naši jugokomunajzarski pohlepneži so oddaljeni od Nemške kulture in pošteenosti, več milionov let….oni še vedno ždijo na planetu opic….

 • Steiermark

  Tale model, kot izgleda je samo v “mali šoli” pri naših “socialistih”, ki operirajo z miliardami, oprnega denarja in vkradenega ali pa tistega, namenjenega za terorizem. “Naši” so večji džeki, ker uspevajo, tudi po padcu terorističnega komunizma, od 1991 leta, pa do danes, uspešno prazniti naše račune, povečevati zadolževanje v ta namen in še enoinisti so vedno, tisti ki so kradli z žegnom titta, kot giovanni della terra in kratkonogi itd., pa se za njih niti Matilda ne zanima, kajšele sodišče ali preiskovalni organi, ki ponavadi, kot prisiljeni “raziskovati”, končajo njihove ugotovitve ali v predalih ali pa kar v pečeh, kjer so leta nazaj kurili dokumente ter tako pripomogli k boljšemu ogrevanju v Lublani…..

 • RATATA

  Saj se ve kdo je financirar rdeči teror. In ti isti ga še vedno. https://kavarnahayek.wordpress.com/2017/10/24/100-let-oktobrske-revolucije-kdo-je-financiral-in-vodil-rdeci-teror/

  iz prisevka … :
  Prijateljstvo in tesne vezi med boljševiki in Židi so še starejšega datuma. Za uvod se samo za trenutek ustavimo pri Marxu.
  Karl Marx, ideolog komunizma, najbrž najbolj zlobne ideologije v zgodovini, je bil vzgajan v judovstvu. Starša sta pobegnila pred antisemitizmom, Karlov dedek je bil židovski rabin z imenom Mordecai.
  Na Marxa je najbolj vplival Moses Hess, francoski židovski filozof, ki mu je omogočil, da je Rheinische Zeitung uporabil za levičarsko platformo. Hess je bil tudi tisti, ki je v komunista spreobračal Friedricha Engelsa, bogatega tekstilnega magnata, ki je kasneje financiral Karla Marxa iz dobičkov, ki jih je ustvaril v Nemčiji in Veliki Britaniji.

  Marksizem se je dokaj hitro razširil po Evropi in pljusknil tudi prek luže, kjer so ga Židje, ki so se v 19. stoletju iz Rusije množično selili v Zahodno in Vzhodno Evropo ter ZDA, vzeli za svojega in prek njega uresničevali svoje interese. Komentator je v The Jewish Chronicle (najstarejši židovski časopis na svetu) zapisal, da je razlog, zakaj Židje sprejemajo boljševizem, v tem, da so »ideali boljševizma v mnogih točkah usklajeni z najboljšimi ideali judovstva«.
  Tudi zato so Židje financirali boljševike in jih podpirali. Ko so denimo boljševiki spomladi 1917 v Carnegie Hall v New Yorku slavili odstopno izjavo Nikolaja II. Ruskega, carja Rusije, kralja Poljske in princa Finske, so dobili telegram podpore od Jacoba Schiffa, bogatega židovskega poslovneža, ki je vodil investicijsko banko Kuhn, Loeb & Co.
  Ta banka je bila ena od ustanoviteljic ameriške centralne banke (FED), ki je nastala tako, da so židovski bančniki izpodrinili bogate industrialce, ki so nasprotovali centralni banki (o tem sem pisal TUKAJ). Telegram je objavil New York Times, Schiff pa je skušal zanikati svojo vpletenost, a je njegov vnuk John trideset let kasneje v New York Journalu (3. februar 1949) razkril, da je Jacob Schiff za boljševiško revolucijo namenil 20 milijonov dolarjev. In prav Schiff je leta 1905 že financiral Japonce v vojni proti carski Rusiji, istega leta so židovski bankirji financirali rusko revolucijo, ki ni bila uspešna.

 • xtc

  Kradljivi socialist,zaradi tega bi morala pasti koalicija,saj je kradla kar stranka.

 • Garbage man

  Komunist= Lopov=žid=morilec=SD ali SPD

 • Olga101

  Kjer si levičarji, sta doma laž in kraja!

 • cosmosjasnovidec

  Kaj pa je to takega?Pri nas so točno 47 milijonov in še več odpisali copatarski nesnagi čefutarju napihnjenemu “jankoviču” kateri si je denar pobasal v žep ne pa komu drugemu in ni nobene frke niti protestov ter državnih udarov glede tega.
  Nekaterim državljanom so pa rubili hiše za neplačen dolg cirka 100 eu.To je sramota ne pa za tega nemca.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-