fbpx

Nemški voznik avtobusa ženski z nikabom preprečil vstop na avtobus, zdaj mu grozi kazen v višini 10.000 evrov

Foto: iStock

Nemškemu vozniku avtobusa po poročanju tiskovnega predstavnika policije grozi kazen v višini 10.000 evrov, ker je muslimanki, ki je nosila nikab, preprečil, da bi stopila na njegov avtobus in se z njim tudi peljala. 

Večkrat zaporedoma je voznik v Leeru, Spodnji Saški, zakriti noseči ženski preprečil, da bi tako oblečena stopila na avtobus. Mož omenjene ženske je nato o tem obvestil lokalno policijo.

Lokalne oblasti obsojajo voznika
Po besedah tiskovnega predstavnika policije se je voznik znašel v preiskavi zaradi storitve upravnega prekrška, zaradi katerega mu grozi kazen v višini 10.000 evrov. Russia Today poroča, da so v zasebnem avtobusnem podjetju, kjer je voznik zaposlen, priznali, da je njihov voznik kršil lokalne predpise, pri tem pa dodali, da je ravnal iz nevednosti.

Lokalne oblasti mesta Emden, kjer ima to avtobusno podjetje sedež, pa so sporočile, da se kaj takšnega ne bi smelo zgoditi, pa tudi ponoviti se ne sme.

Foto: iStock

Burke in obrazne muslimanske tančice, znane kot nikabi, so postale vroča tema v razpravah v Nemčiji, še posebej po tem, ko je v državo leta 2015 prispelo okrog 900.000 migrantov. Glede na to, da nasilje s strani muslimanskih migrantskih priseljencev predstavlja vedno večjo varnostno težavo v Nemčiji, odziv voznika avtobusa niti malo ne preseneča. Glede na dogajanje med ljudmi opravičeno vlada strah, saj se številni ne počutijo več varni. Dejstvo je, da bi se lahko pod tančico skrival kdorkoli, na sebi pa celo nosil eksploziv, zato varnostni ukrepi vsekakor niso odveč. Presodite sami, če je tovrstna kazen upravičena ali ne.

N. Ž.