Neobjavljena poročila švedske vlade razkrivajo: Stroški migracij so precej višji, kot trdi vlada!

Foto: Twitter

Dokumenti s strani švedskega ministrstva za pravosodje, ki so pricurljali v javnost, so razkrili, da so stroški masovnih migracij precej višji, kot jih je javno prikazala vlada. 

Dokument je bil razkrit potem, ko se je nova koalicijska vlada odločila, da bo zrahljala pravila za verižne migracije ali združitev družin, kar pa bo posledično privedlo do večjega priliva migrantov, kot je bilo sprva ocenjeno.

Povečanje stroškov je precej razvidno
Po napovedi izvajanja politike je švedski odbor za migracije poslal poročilo ministrstvu za pravosodje, ki je dodane stroške izračunal v milijonih. Kljub poročilom se je švedski socialdemokratski pravosodni minister Morgan Johansson navezal na precej nižje številke, poroča Expressen. V preteklem poročilu iz septembra lani je bilo ocenjeno, da bodo verižne migracije švedske davkoplačevalce v letih 2019-2021 stale 910 milijonov švedskih kron (76,15 milijona angleških funtov). Nova ocena kaže, da se je v istem obdobju število povečalo na 1,365 milijarde švedskih kron (114,2 milijona angleških funtov), poroča Breitbart.

Foto: Twitter

V preteklem letu so verižne migracije predstavljale eno izmed gonilnih sil migracij, skupaj s prošnjami za azil pa so bile vzrok za veliko povečanje števila dovoljenj za prebivanje, ki so bila podeljena v lanskem letu. Sicer se verižne migracije pojavljajo tudi v državah, kot je Nemčija, kjer so od januarja 2015 do junija 2017 zagotovili kar 230 tisoč vizumov za združitev družin.

Po mnenju belgijskega senatorja Alaina Destexheja verižne migracije predstavljajo največji izziv za Evropo. V nedavnem intervjuju za francoski časopis Le Figaro je dejal, da velik del priseljenega prebivalstva ni integriran, ne ekonomsko, kot tudi ne kulturno, kar je še bolj resno: “Ti živijo v skladu z vrednostnimi sistemi, ki so včasih nezdružljivi z našimi zakoni, našo zgodovino in našimi tradicijami.”

H. M.

Komentarji so onemogočeni.