Neokusno: Američanka Kathy Griffin “obglavila” Donalda Trumpa, zdaj ji je žal

Foto: Tyler Shields

Ameriška pisateljica, producentka, igralka in televizijska voditeljica se javno opravičuje, ker je objavila fotografijo, na kateri drži odrezano in s krvjo umazano glavo ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Mnogi se sprašujejo, kaj se dogaja v glavi Američanke Kathy Griffin, ki je objavila fotografijo, kako v stilu teroristov Islamske države v roki drži odrezano glavo ameriškega predsednika Donalda Trumpa. “Hej, vsi! To sem jaz, Kathy Griffin. Iskreno se opravičujem. Šele zdaj vidim odzive na to sliko,” je dejala tretjerazredna igralka, ki je očitno mislila, da bo s to nagnusno sliko požela odobravanje, a je skoraj zapečatila svojo kariero. “Jaz sem komedijantka. Šla sem čez črto. Najprej sem premaknila črto, nato pa sem jo prečkala. Šla sem predaleč,” je izjavila in dodala, da je slika preveč moteča. “Razumem, kako žali ljudi. To ni bilo smešno. Razumem. V svoji karieri sem naredila veliko napak, grem naprej.”

Slika, ki jo je posnel fotograf in kvazi umetnik Tyler Shields v Los Angelesu, je v trenutku naletela na zgražanje v družbenih medijih. Dejansko gre za neokusno šalo na prvo žogo, ki pa ni niti smešna niti takšna, ki bi dajala ljudem misliti. To plehkost so prepoznali tudi uporabniki družbenih medijev, ki so pozvali k bojkotu Griffinove in njene komične turneje.

Ni dojela, kaj je naredila narobe
Griffinova, ki je očitno bolj kratke pameti, sprva sploh ni dojela, kaj je naredila narobe. Breitbart poroča, da je najprej na svojem Twitter profilu zapisala, da se zgolj posmehuje, vendar je kasneje to objavo, pa tudi sliko s Trumpovo odrezano glavo, umaknila in “prosila za odpuščanje”. Obljubila je, da bo prosila tudi fotografa Shieldsa, naj stori enako.

Celo Chelsea Clinton stopila na Trumpovo stran
Na Twitterju se je oglasila celo hčerka Billa in Hillary Clinton, Chelsea, ki je objavila, da je to nizkotno in narobe. “Nikoli se ni smešno šaliti o ubijanju predsednika.”

Oglasil se je tudi nekdanji republikanski kandidat za predsednika Mitt Romney. Zapisal je, da so njihovi politiki postali preveč osnovni, prenizki in preveč vulgarni, vendar pa se je Kathy Griffin spustila na še bolj odbijajoče in nizkotno področje.

Marjanca Scheicher