Nesposobni kubanski zdravniki preplavili svet: Njihova opevana strokovnost je le mit, s katerim kubanski režim služi milijarde!

Slika je simbolična (Foto: Nova24TV)

Številni levičarji so trdno prepričani, da Kuba predstavlja pravi socialistični raj, v katerem usposabljajo strokovnjake, ki jim na svetu ni para. Pa več kot očitno ni tako. V Keniji imajo namreč opravka s kubanskimi zdravniki, ki so bili v državo pripeljani, da bi bili mentorji domačim zdravnikom. Izkazalo pa se je ravno nasprotno. Zaradi njihove nesposobnosti bodo zdaj njihovi mentorji morali biti kar kenijski zdravniki sami. In to kljub temu, da so kubanski zdravniki v omenjeni afriški državi popolnoma nepotrebni, saj le zavzemajo delovna mesta, ki bi sicer pripadla številnim brezposelnim domačim zdravnikom.

Razmere na področju zdravstva v afriški državi Keniji so po poročanju spletnega portala Breitbart vse prej kot rožnate. Tamkajšnji domači zdravniki namreč razpravljajo o vladnem memorandumu, ki ga je objavila tamkajšnja zdravstvena sekretarka Susan Mochache, iz katerega je razvidno, da bodo morali v prihodnje nuditi mentorstva številnim kubanskim zdravnikom, ki zaradi svoje nesposobnosti ne morejo samostojno izvajati nalog v kenijskih zdravstvenih ustanovah.

Program izmenjave zdravnikov med državama je sicer predvideval, da bodo Kubanci v Keniji mentorji domačim zdravnikom, a izkazalo se je ravno obratno. Do slednjega je, kot je zapisano v memorandumu, privedla predvsem nezmožnost kubanskih zdravnikov za opravljanje zahtevnega dela v Keniji. To dokazuje, da je prepričanje levičarjev, ki menijo, da Kuba predstavlja pravi socialistični raj, v katerem usposabljajo strokovnjake, ki jim na svetu ni para, popolnoma zgrešeno.

Izvoz zdravnikov za Kubo dober ‘biznis’
Kubanski komunistični režim na čelu s predsednikom Miguelom Díazom-Canelom z izvozom zdravnikov sicer letno zasluži kar 11 milijard dolarjev oziroma nekaj manj kot 10 milijard evrov, pri čemer pa ima kvantiteta očitno prednost pred kvaliteto. To dokazuje tudi kenijski primer, ko kubanski zdravnik brez pomoči kenijskih zdravnikov ni znal diagnosticirati niti osnovnih bolezenskih stanj, kot je okužba sečil. Pomoč kenijskih zdravnikov bo torej kubanskim zdravstvenim delavcem v Keniji zagotovo prišla še kako prav.

Kubanski predsednik Miguel Díaz-Canel (Foto: Wikipedia)

Kubanski zdravniki odvzemajo delovna mesta domačinom
Pri vsem skupaj je najbolj pomenljivo to, da so bili kenijski zdravniki že od samega začetka ostro proti uvozu številnih kubanskih zdravnikov. Ti namreč po mnenju Kenijske zveze zdravnikov, farmacevtov in zobozdravnikov (KMPDU) le ‘kradejo’ delovna mesta številnim brezposelnim domačim zdravnikom, ki jih je skupno več kot tisoč. Že lani je tako ugledni predstavnik KMPDU Mwachonda Chibanzi za medije povedal: “Pri odločitvi vlade, da sprejme kubanske zdravnike, bi moralo biti upoštevanih tudi več kot 1.200 kenijskih zdravnikov, ki so od maja 2017 brezposelni.”

Na nekompetentnost kubanskih zdravnikov opozorile tudi druge države
Kenija pa ni prva država, ki je opozorila na omenjene slabosti kubanskih zdravnikov. V preteklosti je tako na primer od programa izmenjave zdravnikov s Kubo odstopila tudi otoška država Tuvalu v Tihem oceanu. Vse to po tem, ko je na izobraževanje na Kubo napotila zdravnike, ki pa so se domov vrnili z nezadovoljivim znanjem. To je nedvoumno potrdilo velike luknje v zdravstvenem izobraževalnem sistemu na Kubi, zaradi česar nekompetentnost tamkajšnjih zdravnikov v svetu ne preseneča.

Rajko Golob

 • ROMAN Naprudnik

  Ne bo dolgo,ko jih bomo dobili!

 • JANEZ GUS

  ČE ME IMA KUBANEC ZDRAVIT,RAJE VIDIM ,DA ME POVOZE AVTO.To velja tudi za naše komunarske zdravilce.

 • Ryuk

  Še malo, pa bo Levica izvažala svojo idejo o zdravstvenem zavarovanju v Kenijo. Rezultat isti.

 • Andrej

  Očitno domorodci nikjer po svetu ne znajo ničesar več. A glej ga zlomka, vedno se pri takih mahinacijah pojavljajo komunisti. Vedno in povsod.

 • Laž ima kratke noge

  Ne rabimo Kubancev… naša desnica nam rihta Bosanske in Srbske zdravniške veleume s kupljenimi diplomami, skupaj z mafijskimi krediti….

  • jedro

   Ti pa si si izbral pravo ime Laž ima kratke noge.
   LAŠEŠ, ali NE VEŠ, DA JE V SLOVENIJI NA OBLASTI “LEVICA” in NE DESNICA ???
   Matr, si lažniv in kratke pameti !

 • Black_hawk

  čefurji so vsi isti.

 • Olga101

  Slovenija je polna “kubanskih” zdravnikov! In še prihajajo!

 • xtc

  Socializem in anarholiberalizem sta rak.

 • Skrajno Desni

  Najboljši so za rakava obolenja, če te ni pokončal rak so te pa oni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!