Nevarnost na vidiku! V Sarajevo se iz Sirije vračajo bosanski džihadisti!

Foto: epa

Devet moških, pripadnikov teroristične organizacije Islamska država, ki v BiH prihajajo iz Sirije, bo aretiranih in predanih tožilstvu BiH takoj, ko letalo prispe na sarajevsko letališče, poroča portal Dnevno.hr.

Poleg devetih nevarnih teroristov bodo iz Sirije deportirali še sedem žensk in 15 otrok, pričakujejo pa, da se bo v BiH vrnilo še 256 teroristov. Prihajajoči teroristi so Armin Čurt, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Alisić, Miralem Berbić, Hamza Labidi, Muharem Dunić, Emir Markota in Armin Dželko.

Vsi bodo osumljeni kaznivega dejanja organiziranja teroristične skupine v povezavi s kaznivimi dejanji nezakonitega oblikovanja in pridruževanja paravojaškim formacijam in terorizma,” je za Novosti povedal Dragan Mektić, minister za varnost BiH.

Izredno nevarni
Deveterica, ki bo prispela v BiH, spada v skupino vedranskih vahabitov Nusreta Imamovića, ki se že pet let bori za Islamsko državo. Med njimi sta najbolj nevarna Armin Čurt in Jasmin Keserović, ki sta v imenu Islamske države objavljala javna video sporočila, ki pozivajo k pobojem po Združenih državah Amerike.

Nusret Imamović (Foto: Twitter)

Vse osebe, ki prihajajo v BiH iz Sirije, so nevarne. To so ljudje, ki so se vojaško usposabljali in sodelovali v terorističnih akcijah. Emir Markota je še posebej nevaren. Njegove slike še ni, domnevajo pa tudi, da sta njegovo ime in služba lažna oziroma ne vedo, kdo se skriva za tem imenom,” je dejal Dževad Galijašević, strokovnjak za boj proti terorizmu.

Prihajajo z novimi sporočili
Dodaja, da bi njihova izpustitev pomenila krepitev radikalne ideologije v BiH, saj prihajajo tudi z novimi sporočili za radikalne islamiste v BiH. “Če pravosodje v BiH tem devetim moškim ne izreče več let zapora, bo to jasno sporočilo, da so teroristi v BiH dobrodošli. Zaradi te poteze bi BiH postala ‘smodnik’, ki bi lahko eksplodiral v škodo Evropske unije.”

Demokracija

 • skorpijon93

  delodajalci iz slovenije pa tako radi uvažajo bosanske muslimane kot poceni delovno silo iz Slovenije, medtem ko se izobraženi državljani Slovenije množično izseljujejo, to probleme lahko reši samo SDS !

  • John Travolta

   Izseljujejo se tudi neizobraženi državljani Slovenije, ker nočejo delati za 700eur.

 • jevidel

  Kdaj pa se vrne naš Žavbi ?

 • Andrej

  Tapravi prihajajo z letali.

 • KAPIBARA

  BiH že ima vasi,v brdima, kamor milicija ne sem..
  Pa še več jih bode… da tudi vojske ne pomore..

 • xtc

  Namesto,da bi EU države zahtrevale eksekucijo bande tam doli jo živo vlačijo sem,da bo delakla zdraho tukaj.

 • Zanimivo ane toliko jih prihaja iz Bih pa nobenega terorističnega napada ni bilo v Bosni. Koliko vi lažete da se vse kadi. Kdo je oblikoval ISIL če ne židje in krščani ki ste jim puščal tanke in tanke. Nafilal ste jih z vsem mogočim . Vaši zaveznik američani da ne pišem kaj so te sposobni naresti . Da ni bilo rusov Bog ve kje bi se to končalo .Prvo in drugo svetovno vojno se je prav v Evropi začelo in prav krščani ste vse skup začel . Če nebi se mešali američani v Irak , Afganistan …ne bi do tega prišlo. Temu se reče zakon privlačnosti …koliko ste brez razloga britanci, francozi letjalicam bomabaderal in pobijal nedolžne …banda
  Vi ste tisti ki ste krivi in privlekli terorizam . Kaj mislite da druge v njihovi državi smete pobijat a za vzajemmo bi radi da vas sprejemejo in objemajo. Malo sutra . Toliko kolikor nemaram arabcov toliko tudi vas ne bagra ena lažljiva…pokvarjena …isti ste. Vam je vere denar in pohlep in nič drugega .

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ti boš vsak cajt explodiral.

 • Garbage man

  Takoj delovna dovoljenja za nuklearko in stanovanja na novo opremit ……+ vse prijatelje in sorodnike iz Bosne in Sirije pripeljat s privat letalom

 • Artur

  Že čakajo pripravljeni na dokončanje Zokijeve kanalizacije čez vodovarstvežno območje v Zokistanu in spustitvi fekalij potem pa….. buuum in Ljubljana je in bo še bolj bulana……

 • Simon Meglič

  Ja… f

 • Simon Meglič

  Ja… federativni del bosne je poln muslimanskih teroristov ki jih uspesno vzgaja g. Izetbegović, potomek tistega ki je te teroriste pripeljal v bosno.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Wilcomen!

 • PORK Amashina

  Blaženi sirci so se znebili čefurjev.Mi se jih ne bomo izgleda nikoli.