Neverjetno: Raziskava potrdila, da Finska potrebuje skoraj milijon evrov za oskrbo enega somalijskega migranta!

Foto: Twitter

V pionirski raziskavi, ki jo je izvedel think tank Suomen Perusta, povezan s finsko stranko Finns, je bila podana ocena, koliko bi znašal strošek oskrbe migrantov, če bi ti za vedno ostali na plečih finske države. Ocenjeni stroški se po večini navezujejo na iraške in somalijske migrante, ki predstavljajo največjo skupino tako imenovanega humanitarnega priseljevanja v državo. 

S pomočjo statističnih podatkov, ki jih je pripravila vlada, je Suomen Perusta izračunal, da naj bi povprečni stroški za iraškega migranta, ki se v starosti od 20 do 24 let seli na Finsko, znašali 690.000 evrov. Ocenjeno je bilo, da je somalijski migrant še dražji, ta namreč državo obremeni za kar 951.000 evrov.

V primeru, da gre za oskrbo iraškega migranta z otrokom, strošek naraste na 844.000 evrov, v primeru somalijskega migranta pa na kar 1.343.000 evrov. Izsledki glede druge generacije priseljencev, ki so odrasli na Finskem, so pokazali, da imajo ti 6- do 8-krat višjo stopnjo socialne in ekonomske izključenosti in socialno podporo v primerjavi z  mladimi finskimi domačini, čeprav so na Finskem pridobili osnovno izobrazbo.
Voice of Europe poroča, da je bilo skupaj 49 odstotkov iraških migrantov in 50 odstotkov somalijskih migrantov, starih 22 let, prejemnikov socialne pomoči, medtem ko to prejema 11 odstotkov finskih vrstnikov. Sicer je res, da avtorji v svoji študiji niso upoštevali vseh možnih fiskalnih učinkov, a tudi, če bili ti “manjkajoči” elementi upoštevani, so sodelujoči v študiji prepričani, da bi bili učinki še bolj negativni. Nekateri od njih bi lahko vključili nižji prispevek za starostne pokojnine, posredne stroške vključevanja in višje stroške zdravstvenih storitev zaradi dejavnikov, kot je potreba po prevajanju.

Foto: Twitter

S finančnega vidika Fincev so avtorji študije zaključili, da na Finsko ne bi smeli sprejeti nobenega novega migranta, če so pričakovani življenjski učinki cikla negativni. “Zaključni izsledek študije je, da s stališča javnih financ na Finskem ni koristno, da bi vzeli kakršne koli migrante, ki so rojeni v Iraku ali Somaliji,” je zapisano.
H. M.
 • Olga101

  Zato pa v Sloveniji več ne objavljajo mesečnih stroškov za nezakonitega migranta! Koliko stane bivanje muslimanske družine v luksuznem stanovanju v Ljubljani kot je pred časom objavila nemška televizija, ali pa bivanje na Debelem Rtiču? S pomočjo Jelinčiča so levičarji spravili skoz proračun z miljoni za nezakonite migrante, medtem ko za slovenske družine z otroki tega denarja ni?!!

 • šmentanamuha

  Tudi pri nas stroški samo še naraščajo.

 • Artur

  Dajte to dopovedat in predočit naši levi po serpentinškovo vladajoči narodno izdajalski bandi pa krtici Jelinčiču tudi.

 • Andrej

  Od zdaj naprej bodo na Finsko prihajali le še migranti iz Culukafre. Vsaj rekli bodo tako, Finci jim bodo pa verjeli. Tako kot do sedaj.
  Evropejec je postal neumna žival, zato bo izumrl.

 • Van Der Waals

  MILJONARJI Z AFRIKE IN AZIJE… FUJJ

 • Andrej

  Z enim milijonom €, enim samim, bi lahko v Somaliji izučili na stotine domačinov za zidarje, instalaterej, kuharje… Z drugim in tretjim pa postavili temelje vodovodnega omrežja. To, kar se gre Evropa, je hud zločin.

 • sodnikisozločinci

  Kaj pa izgon že prisotnih?

 • samsara

  Skrajna norost, skrajno norih politikov, voljenih s strani skrajnih norcev ali pa vsaj skrajnih bebcev. Plačujemo pa vsi.

 • Jože Novak

  Banane pa spet niso tako drage, no…