Neverjetno: Lezbičnemu paru daroval spermo, sedaj pa mora plačati preživnino za otroka!?

William Marotta (Foto: družbena omrežja)

Iz ameriškega Kansasa poročajo o nadvse bizarnem sodnem primeru. Tamkajšnje sodišče je namreč odločilo, da mora moški, ki je lezbičnemu paru pred petimi leti daroval spermo, sedaj plačevati preživnino njuni 4-letni hčerki. Kot razlog za to odločitev navajajo dejstvo, da do dogovora za darovanje sperme ni prišlo uradno pri zdravniku, ampak preko svetovnega spleta.

Sodnik ameriške zvezne države Kansas je odločil, da mora 47-letni William Marotta plačati preživnino otroku lezbičnega para, Jennifer Schreiner in Angele Bauer, ki jima je pred petimi leti daroval svojo spermo, potem ko so v kontakt stopili preko svetovnega spleta. Po mnenju sodišča je namreč Marotta odgovoren za 4-letno deklico, ki se je omenjenemu paru rodila z njegovo pomočjo, poroča The Telegraph.

Razlog za tovrstno odločitev sodišča tiči predvsem v tem, da je do dogovora o darovanju sperme med udeleženimi prišlo neuradno, preko svetovnega spleta, in ne po uradnih postopkih pri zdravniku. Marotti tako na sodišču ni pomagalo niti dejstvo, da so z lezbičnim parom podpisali pogodbo, iz katere je bilo jasno razvidno, da finančnih odgovornosti, povezanih z otrokom, ne bo nosil na svojih plečih.

Jennifer Schreiner in Angele Bauer (Foto: družbena omrežja)

Moški se zakonito šteje za darovalca sperme le, če gre za to k zdravniku
Opisani primer jasno kaže na luknje v ameriški zakonodaji. Potem ko sta se Schreinerjeva in Bauerjeva soočili s finančnimi težavami, je namreč ena od njiju za pomoč prosila državo Kansas, ta pa se je obrnila na sodišče, ki je Marotto razglasilo za očeta deklice, zaradi česar mora zdaj prevzeti odgovornost zanjo. Omenjena sodba torej potrjuje, da se v Kansasu moški lahko zakonito šteje za darovalca sperme le, če gre za to k zdravniku. Ben Swinnen, odvetnik Marotte, je dejal, da je njegova stranka z darovanjem želela le pomagati lezbičnemu paru. Ob tem se je na sodbo pritožil. Kot kaže uspešno, saj BBC poroča, da je sodišče odločilo, da Marotta zakonito ni oče otroka ter ga ni mogoče prisiliti izplačevati preživnino zanj.

Rajko Golob

 • pajot

  ha,ha,ha…keri idiot…ha,ha,ha….

 • soc

  Tale pa izpade približno tako kot slovenski levičar.

 • Garbage man

  PRAVILNO, NAJ CRKNE IDIOT!

 • Franc Šink

  Da da moraš paziti kam ga vtikaš. Tudi epruveta je lahko finančno pogubna.

 • to_mi_delaj

  Jaz bi v tem primeru zahteval skrbnistvo nad otrokom

  • Franc Šink

   Tudi jaz !

 • rabbit

  Pravilno, v opozorilo vsem drugim idiotom.

 • Miro Jereb

  Jest sem to dal eni kurbi pa isto plačujem že leta…hahahaha…

  • tomnidari

   Tvojega zaključnega smeha ne razumem dobro! Se ti to smeješ kurbi, tvojemu otroku, ali samemu sebi in lastni debilnosti?

   • Miro Jereb

    Vse vzamem za šalo…nisem tipičen slovenc kot ti, ki jamra in stoka in vsako dobro voljo in smeh tretira kot debilnost. Do gležnja mi nisi.Bebo. Že to je dovolj da skrivaš identiteto…jaz jo NE. To, da ne razumeš i je jasno in to nima s člankom nobene zveze…zaradi svoje bebavosti si se obesil name…NAPAČNO.

 • tomnidari

  Kot ponosni oče bi bilo prav da nezaposleni rojevalki in njenemu nezaposlenemu jebačici plača tudi preživnino. Bo pa to vsekakor najdražji fuk z epruveto!

 • Damijan Medica

  to samo potrdi dejstvo ,da pedrstvo in lesbaštvo bolezen

  • tomnidari

   Te vrste bolezni pri živalih nisem zasledil!

  • šmentanamuha

   Gnusobe bi svoje zavrženo življenje lahko delno opravičile samo tako, da bi se odrekle otroku. Ubogi otrok!

  • SIMON ROZIC

   …najprej bolezen, potem pa moda! – danes je moderno biti drugačen
   in to pokazati celemu svetu ! Koristi? So!

 • rubec

  Jo raje sam požrem, kot pa da bi jo lezbikam dajal. Zraven pomfrija zna bit prav okusna, sploh če je zraven še kaka vejica svežega rožmarina.

 • Valter BraniSlav

  Za otroke gre!!!

 • šmentanamuha

  Pravilno. Na tak način se ne sme delati otrok. Neodgovorno početje je na obeh straneh. To so ljudje, ki jih upravljajo demoni.

 • Valter BraniSlav
 • Valter BraniSlav

  Predno je to storil bi moral vprasati za nasvet Francijevo Danko

 • Morala

  Naj se bori za skrbništvo, če mora plačevati preživnino….

 • dob
 • dob

  Pri vsej tej noriji je treba videti norost Cerkve, ki je kot inštitucija okrog “brezmadežne” zanositve Device začela s tem, kar LGBTIQ ponuja kot rešitev za prihodnost!
  Cerkev (inštitucija za trženje Boga!) je iz Jezusovega spočetja in rojstva naredila mitologijo.
  Ta mitologija počiva na Laži, da je seksualnost greh – razen pod pogoji, ki jih nadzira avtoriteta! Katerakoli pač že, v začetku Cerkev, nato pa druge avtoritete, kralj, car, cesar…
  V začetku je bila mitologija, potem se je mitologija izpela in postala preneumna, prenovila se pa ni! V dogmi se nič ne prenavlja, zato pa je dogma!
  Takrat so se ji ljudje hoteli še sami približati, ker ji pobegniti niso mogli. Znanost je pa tu zato, da nam pomaga – če ji daš dnar! In zdaj iščejo načine, kako naredirti instant Življenje, d aga bodo lahko prodajali.
  Tisto, ki ga je ustvaril Bog, jim ni dovolj dobro. Ima preveč omejitev (Kako to sploh vedo, saj ga še poskusiti živeti niso začeli).
  Zato smo tu, kjer smo zdaj.
  In to nam “znanost” (ideologija) ponuja. Neskončno Svobodo, ki se po Smislu ne sprašuje! Odgovornosti pa sploh nihče ne išče, je ne prizna, ko odriva od sebe in poišče Krivca. Potem mu odseka glavo! In ponavlja isti krog.
  LGBTIQ in komunizem sta isti kurac! Vse bosta naredila, da le lahko cuzata dnar, zanje je vse to samo stvar položaja, s katerega lahko izsiljuje, piše zakone, vleče dnar….
  Življenje?
  Za to bo Znanost posklrbela, saj zato pa je. Ali pa atomski pospeševalnik v Cernu.
  Cerkev je pa v veliki stiski, ker se religija ne prenavlja. Zaostaja za potrebami ljudi, stvari pa ne zna razložiti na način, da bi bil Bog podoben ljudem. Zato hočejo ljudje biti nekaj posebnega.
  Zdaj so že vsi tako “posebni”, da so vsi glih posebni.
  Zdaj si poseben že, če si normalen.
  V resnici ni nihče ljudem povedal, da so lepi taki kot so in da je navadnost Bogu ljuba. To so pozabili povedati.
  Če bi jim to povedali, jih potem ne moreš izsiljevati, ker te pošljejo v tri pizde materine, ko poskušaš imeti človeštvo za norca.
  Le kako lahko pride do tega, da človeštvo zastruplja zrak, vodo, zemljo, hrano do te mere, da pride do množičnega spreminjanja hormonske sestave v ljudeh in so sprememebe v ljudeh zato takšne, da je zgradba spola zdaj “poljubna”? Možgani pa to celo interpretirajo za “človekovo pravico”, kot nekaj normalnega, ne pa kot znak propada in razgradnje civilizacije. Kar bi normalni ljudje morali interpretirati za alarm Narave, ki nas opozarja pred propadom.
  Že ves čas nam pred očmi uničujejo znake imunskega sistema naroda! Razgrajujejo vojsko (sej jo ne rabmo!), policijo, zdravstvo, raznarodujejo Slovence – vse to so znaki naravnega imunskega sistema ljudi, ki so združeni v narod z namenom samoohranitve naroda! In zato imamo Ustavo!
  In tudi to nam zdaj razgrajujejo.
  Cerkev je pa kot ena stara terciarka, ki se ji smodi sveča v rokah in vosek ji kaplja po artritičnih prstih. Ne ve kje je, kje sploh imam glavo, le nekaj mrmra….
  Sem in tja kdo še opazi, da je papež nor in da nima stika z realnostjo ter da ne ve kaj se dogaja. Naredi pa ne nič.

  • tohuvabohu

   Ne bom se ubadal s tvojimi klobasarijami, samo tole: “brezmadežna” zanositev Device je izmišljotina ljudi, ki tega ne razumejo. Tega ni in nobena cerkev tega ne trdi.
   Hkrati pa taka trditev izdaja (tudi tvoj) nevzdržen pogled, da je seksualnost greh (ki baje človeka omadežuje).

  • Franci Steiner

   TI ZA SVOJO GLAVO VEŠ? IZGLEDA, DA SI ZDRAVILA PARKRAT KAR PRESKOČIL. ZA NAZAJ ZDRAVIL NE JEMLJI, POGLEJ NAVODILA. V POLJU JE STALNO NEKDO

   • dob

    – TI ZA SVOJO GLAVO VEŠ?
    Ja, vem.
    – IZGLEDA, DA SI ZDRAVILA PARKRAT KAR PRESKOČIL.
    Nisem. Pazim da jih redno jemljem, ne skrbi.
    – ZA NAZAJ ZDRAVIL NE JEMLJI, POGLEJ NAVODILA.
    Za nazaj niti navodil ne gledam.
    – V POLJU JE STALNO NEKDO
    Sem šel z baterijo v polje, tam ni nikogar, najbrž si se zmotu.

    (Povej tohuvabohu, da ga imam zablokiranega in ga ne vidim, da ga pa za vsak slučaj nabijem na kurac. Tebe pa tudi, da ne bom dvakrat dol hodu.)

    • tohuvabohu

     Ne ženi si k srcu, neroda. Tudi mnogo bolj pametni od tebe ne razumejo.

    • rubec

     Hehehe

 • Slovenec 33

  Najbolj verjetno, da ni daroval ampak prodal in sedaj mora plačati davek od te prodaje.

 • dob

  JALOVOST JE TREBA VZDRŽEVATI, KER JE NEUSTVARJALNA
  1. Komunizem se napaja prek feminizma. Popizdeni ženski bes in maščevalnost sta po mojem glavni motor same ideje komunizma in komunistične revolucije.
  Pazite! Prav zaradi tega ima LGBTIQ tako močno vlogo čisto v mednarodnem smislu, se pravi povsod!
  LGBTIQ namreč, tako je zdaj videti, dospe tudi tja, kamor komunizem prej ni mogel; zdaj pa lahko prek socializma (ki ga zagovarja LGBTIQ) lahko.

  2. Pri nas v Sloveniji si je kučan prisvojil VSE inštitucije. V začetku je najprej sabotiral Pravni sistem, potem pa se je plansko spravil uničevati naravno imunost naroda z grobim raznarodovanjem Slovenije. V nadaljevanju uničuje slovensko vojsko, policijo je pa itak onemogočil v delovanju. Tajne službe PRISLUŠKUJEJO nam, ne tujcem ali tuji nevarnosti.
  Zalezujejo državljane, torej, kot v časih trdega komunizma. Skratka, posekal je slovensko vojsko, ker ni JNA. Ko bo vsebinsko spet JNA (za to bo že on poskrbel!), bo naenkrat zadost dnarja zanjo! Do takrat ga pa ne bo. “Sej ne rabmo vojske” je rekla Levica!

  3. Sledi uničenje otroške kardiokirurgije na UKC.
  “L”, začetna črka v kratici LGBTIQ, ki predstavlja feminizem, zdaj ponavlja isto igro, kot jo je uporabil kučan! Vendar zdaj že skoraj povsem samostojno.
  Parazit začenja delovati brez gostitelja (gostitelj je komunizem, njega potrebuje za premikanje po družbi, samo da temu komuinizmu ne pravi komunizem – ampak demorkacija!) LGBTIQ jaha kominizem, ker mu je potreben za uveljavitev, poslužuje se njegovega aparata. Kmalu pa mu to ne bo potrebno.
  Režim sicer LGBTIQ-ju še širi pot, ker ne prepoznava nebvarnosti zase v tem dogajanju.

  4. Parazit (LGBTIQ) kmalu ne bo več potreboval svojega gostitelja, se pravi da ne bo več potreboval komunizma za svoje gibanje. LGBTIQ postaja samostojni parazit.
  Pri socializmu oz. komunizmu je edina možna pot evolucije ta, da potisna sila komunizma, kar je do zdaj bila feministična maščevalnost, preraste v svojo lastno silo, s svojim motorjem, ki dela zase in za svoj namen.
  Diktatura sicer ne pozna evolucije, ker se nima kam rezvijati, v dikttauri ni evolucije.
  Evolucija diktature je samo v iznajdbi bolj morilskih metod iztrebljanja “razrednega” sovražnika.
  Poleg tega pa nima kaj evoluirati, ker nima vsebine, ki bi se razvijala!

  Energija maščevalnega nezadovoljstva se je “osamosvojila” in dela zase.
  Osamosvojena Revolucija, torej. “Edipalizacija” revolucionarčka od revolucionarja ateka. Kako smešno! Morilec, ki tekmuje z morilcem, ko sta nas isti strani noža.

  Parazitu ni več potreben “gazda”. Poleg tega ima LGBTIQ večjo internacionalno podporo in s tem veljavo, kučan je nima.
  Zato pa hodi po nasvete v Rusijo, kjer pa Putin v glavnem ždi pri sebi doma, saj zavrača LGBTIQ, on namreč nasprotnike “po starem” preprosto pobije.
  In to se hodijo učit naši komunisti k njemu! Erjavc, Židan, kučan, Janković!

  Še malo in bo slo-komunizmu zmanjkalo tiste potisne sile, ki je glavno gonilo komunizma! Feminizem, ki prevzema glavno vlogo v LGBTIQ vse bolj dela le zase (TERF). Predvidevam, da bo glavni motor komunizma kmalu odpovedal.

  Ta motor je “L”, prva črka v kratici LGBTIQ! V nadaljevanju bo “L” sprožil svoj spor proti ostalim črkam kratice. To pa zato, ker lezbijke ostajajo ženske kljub vsemu, in temu se ne bodo odpovedale, ker se spolu ne bodo odpovedale. Ostali v kratici (GBTIQ) pa so se. Skupna točka pa je, da bi oboji moške najraje pobili!

  V Franciji se je v Dijonu pojavil na fakulteti predmet: FAK PATRIARHAT!
  “L” je glavni! In zato najbolj nasilen.

  “L” postaja vse bolj TERF (=Trans-Exclusionary Radical Feminism = trans-isključujoči radikalni feminizem).
  Oni vodijo svojo revolucijo.

  Komunizem je jalov in feminizem je jalov. Zato so oboji prisiljeni v parazitiranje. Del njihove poti je skupen, ne pa vsa pot!
  Jalovost je namreč NEUSTVARJALNA in jo je potrebno vzdrževati.
  Ko zmanjka dnarja pa se paraziti med sabo ne prenašajo prav dobro.

 • Olga101

  Ubogi otrok!

 • xtc

  Pravilno!
  Davek na idiote ,ki se družijo z izrojenci,pustit pri miru in na daleč ognit.

 • Kavka

  Špec in špiclji v prvih vrstah najbolj angažirana skupina, odpadnikov SL naroda, ki ji potuho in hrbet podpira VLADA, zaradi svojih pol.ekn.interesov ! Bolj nisko, moralno se ne da več !!!

 • črnogled

  Krivica je,da si otroci ne morejo izbirati staršev.Toplovodarje bi morali vse sterilizirati,potem do takih pizdarij ne bi moglo priti.Za tega darovalca je pa to kar primerna kazen.

 • Svašta,pa ta svet je totalno nor z Cerkvijo zraven.