Neverjetno: Slovenija se je zaradi sprejetega zakona o tujcih znašla v ameriškem Breitbartu

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

“Slovenski poslanci so z veliko večino podprli zaostritev azilnih postopkov, katerih namen je preprečitev velikega pritoka migrantov v državo,” se je glasil uvod v Breitbartu, enem najbolj branih spletnih medijev v ZDA. Med komentatorji članka so se že pojavili zanimivi komentarji, da gre za “Melanijin zakon”.

V ameriškem mediju, ki je svoje zmagoslavje dosegel kot medij, ki se je postavil po robu poročanju osrednjih ameriških medijev in s podporo Trumpu, očitno spremljajo tudi slovensko migrantsko zgodbo, ki je žrtev načrta Angele Merkel in njene politike priseljevanja migrantov.

V Breitbartu so zapisali, da je slovenski parlament s 47 glasovi proti 18 prepričljivo sprejel zakon, ki bo spremenil obstoječo azilno zakonodajo v primeru velikega migrantskega vala. “Novelirana zakonodaja bo sedaj omogočala zaprtje meja in in deportacijo tistih, ki jo prečkajo nezakonito, vendar le v omejenem obdobju in pod posebnimi okoliščinami,” so zapisali.

Nujnost sprejetja zakona zaradi okoliščin
Kot piše ameriški portal, smo morali spremeniti zakonodajo zaradi nujnosti okoliščin, hkrati pa je spremembam nasprotovalo nekaj civilnodružbenih skupin s področja človekovih pravic, saj naj bi zakon kršil mednarodno pravo. Pri tem so citirali Amnesty international in njihovo stališče, da gre za velik korak nazaj na področju človekovih pravic.

V lanskem letu je skozi Slovenijo migriralo več sto tisoč migrantov, dokler države na Balkanu niso zaprle svojih meja.

“Dobra poteza. Slovenija je ljubka, zelo mala država in si kot taka ne more privoščiti dotoka tolikšnega števila bojevitih migrantov. Ne kultura, ne gospodarstvo ne moreta zdržati tako velikega vpliva. Amnesty International gre lahko zgolj tehtati pesek, ki ga je veliko na Bližnjem vzhodu,” se glasi komentar bralca portala Breitbart.

M. P.