fbpx

Nevladne organizacije, ki jih financira George Soros, predstavljajo grožnjo za nacionalno varnost

Foto: epa

Madžarski zunanji minister je v intervjuju za Russia Today dejal, da so aktivnosti organizacij, ki jih financira ameriški milijarder George Soros, protidemokratične, saj želijo spodkopati na volitvah izvoljeno madžarsko vlado.

“Soros si želi, da ta vlada pade. Rad bi na nek način razbil to vlado, ker se ne strinja z našimi pristopi in ker ne mara naše politike,” je dejal madžarski zunanji minister Peter Szijjarto. “Zdi se nam zelo protidemokratično, da želi nekdo iz tujine vplivati na madžarske volivce in jim ukazovati, koga morajo voliti,” je še dejal Szijjarto.

Nevladnike bodo vrgli iz Madžarske
Nekaj dni pred tem intervjujem je madžarski parlament obravnaval novelo zakona, ki bi dovoljeval oblastem, da preverijo vodstva in financiranje nevladnih organizacij. Podpredsednik vladajoče stranke Fidesz Szilard Nemeth je na začetku januarja dejal: “Te organizacije moramo premagati z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Osebno menim, da bi jih morali izgnati (ukiniti). Verjamem, da so mednarodne razmere za takšno potezo dobre, predvsem zaradi novega predsednika ZDA.”

Septembra 2016 je Nemeth, ki je tudi predsednik madžarskega Sveta za nacionalno varnost, predložil spisek 22 nevladnih organizacij, ki so povezane z omrežjem Georgea Sorosa, da bi pregledali njihovo poslovanje. Zunanji minister Szijjarto pa je poudaril, da je pravica države, da se brani pred tujim vplivom: “To, da je tuji vpliv nevaren, smo slišali s strani Združenih držav Amerike. Če je to stališče ZDA, je lahko takšno tudi naše stališče!”

Madžarska je bila v minulem letu ena od redkih, ki je dosledno upoštevala schengenska pravila. Edina je v skladu s predpisi branila svojo in evropsko mejo. Madžari pa tudi od samega začetka krize zavračajo obvezne migrantske kvote. Za kvote trdijo, da so napad na suverenost držav članic. Szijjarto se je skliceval tudi na poročila obveščevalnih služb, v katerih piše, da so nekatere organizacije aktivno pomagale nezakonitim migrantom prečkati madžarsko mejo. “Poročila jasno kažejo, da je te organizacije financiral George Soros,” je še dejal Szijjarto.

Tudi drugi se bodo znebili Sorosevega virusa
Tudi druge države skrbi vpliv milijarderja z mesijanskim kompleksom. V Makedoniji se je razvilo gibanje SOS – Stop Operation Soros. Ruski tožilci so razglasili Sorosevo Open Society Foundation za grožnjo ustavnemu redu in nacionalni varnosti. Prav tako je pričakovati, da bo s Sorosevimi podružnicami opravil Trump. Naivno pa je verjeti, da Soros nima krempljev v Sloveniji. Tudi pri nas se nevladne organizacije vedejo, kot da so nad zakonom, kot da predstavljajo narod. Njihovih motivov pa ne smemo razumeti kot dobrih, ampak kot koordinirano akcijo za uničenje podstati naše kulture in civilizacije. Odprta družba po Sorosovem načrtu je družba kaosa, vojne in grozot.

Aleksander Rant