fbpx

Nezaslišano: Islamski klerik v Britaniji svojim učencem pridiga o dopustnosti spolnih sužnjev

Tržnica s spolnimi sužnjami. Foto: Twitter

Radikalni islamski pridigar je svojim mladim sledilcem povedal, da je pod tradicionalnim islamom dovoljeno imeti spolne sužnje. 

Nenavadne pridige islamskega klerika je skrivaj posnel neznani novinar med obredom ‘halaga‘, kjer so bili prisotni le dečki, stari med 13 in 18 leti. Mladostnikom je povedal več pregovorov preroka Mohammeda, med katerimi je najbolj izstopala izjava o “sodnem dnevu, ko sužnja gospodarju rodi otroka.” Spolne sužnje so po njegovem posledica številnih vojn, ki prihajajo in je zato potrebno ženske zajeti kot sužnje.

Ali Hammuda je islamski Imam iz mošeje v britanskem Cardiffu, ki je navdušil in radikaliziral tri mlade islamiste, da so leta 2014 odpotovali v Sirijo in se pridružijo borbi za Islamsko državo, saj je po njegovem blizu sodni dan, ki bo pomenil zmago in prevlado islama na svetu. Hammuda še vedno pridiga v isti mošeji.

Zvočni posnetek sporne pridige si lahko poslušate na tej povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=r48tkYqpsOU

Hammuda, ki je po rodu Palestinec in živi v Britaniji nato izpostavi, da sužnje lastništvo danes ni več dovoljeno v islamu, hkrati pa je v Združenem kraljestvu nezakonito, poroča Daily Mail. Posnetek na katerem islamski pridigar mlade poučuje o spolnih sužnjah je nastal leta 2014- le nekaj tednov po masovnem zajetju 5 tisoč jazidskih deklet v mestu Sinjar na severu Iraka, ki so jih privrženci Islamske države posilili in ubili.

M. P.