fbpx

Ni jim jasno, kdo ga je izpustil: Migrant med prestajanjem mladoletniškega zapora posilil 13-letnico

Tolpa posiljevalcev (Foto: Youtube)

Osemnajstletni migrant iz Afganistana, ki je v Evropi zaprosil za azil, je bil aretiran v nemškem mestu Esslingen, ker je posilil 13-letno deklico. To se je sicer zgodilo, ko je prestajal zaporno kazen, a so ga vmes izpustili … Zdaj nemški mediji ugibajo, kako je do tega lahko prišlo.

Urad državnega tožilca v Stuttgartu in policija v Reutlingenu trdita, da je omenjeni migrant posilstvo zakrivil že prejšnji ponedeljek, vendar pa je 13-letna žrtev posilstvo prijavila “šele” v sredo, potem ko ga je ponovno srečala. On pa ji je takrat tudi grozil. Osemnajstletni migrant jo je sicer prisilil, da ima z njim spolni odnos, razkriva Breitbart, ki dodaja, da je do tega incidenta prišlo, ko je bil migrant izpuščen iz zapora za mladoletnike. Očitno je, da sta se posiljevalec in najstnica poznala, saj omenjeni medij poroča, da ga je ona obiskala. Dejansko pa okoliščine, kako sta se sploh lahko srečala in kako je do posilstva sploh lahko prišlo, saj je 18-letni afganistanski migrant preživljal enoletno kazen v zaporu za mladoletnike, ni jasno. Mediji poročajo le, da je bil v času posilstva domnevno izpuščen, vendar pogoji, zaradi katerih je do te izpustitve prišlo, niso znani.

Število posilstev migrantov se je v enem letu povečalo za 91 odstotkov
To posilstvo 13-letne deklice pa je le eno od zadnjih novic v epidemiji spolnih zločinov, ki vključujejo mlade migrante v Nemčiji. Statistični podatki iz več mest in regij so namreč razkrili, da večino spolnih napadov zagrešijo prav prosilci za azil in mladi moški migrantskega porekla. Že lanskega septembra so bavarske oblasti objavile statistične podatke, ki so razkrili, da se je število posilstev, v katerem so bili osumljeni migranti, iz leta 2016 v leto 2017 povečalo za kar 91 odstotkov! V istem mesecu, torej septembra, pa je nemško območje Höhenkirchen-Siegertsbrunn pretreslo posilstvo 16-letnega dekleta – zvečer so jo namreč posilili migranti pred azilnim domom.

Nič drugače pa ni v Avstriji, kjer se posilstva s strani migrantov prav tako vrstijo. V avstrijski prestolnici Dunaj je migrant afganistanskega porekla zakrivil vrsto posilstev, 25-letnik je nato tudi priznal, da je spolno zlorabil ducat žensk, starih med 18 in 36 let – in to le v štirih mesecih. 

V Nemčiji pa se je zbrala skupina žensk, ki je začela kampanjo z imenom #120db, v kateri osveščajo o ženskah, ki so bile žrtve zaradi množičnih migracij.

J. G.