fbpx

Ni za občutljive: Ko se človek zbudi s simptomi gripe in nato ugotovi, da ima redek sindrom

Foto: YouTube

Moški, ki se je nekega dne zbudil z vnetim in bolečim grlom, je bil prepričan, da gre za običajne simptome gripe, ko pa so njegove oči postale vedno bolj solzne in rdeče ter so se pojavili rdeči madeži, je postala zaskrbljena tudi njegova zaročenka in ga pozvala, naj poišče medicinsko pomoč.

Kevin Mannion nasvetov ni upošteval, ko pa ga je njegova partnerica poljubila navsezgodaj zjutraj, je opazila, da so se mu oči in usta popolnoma zaprli, pojavili pa so se večji madeži, zaradi česar ga je nemudoma odpeljala v bolnišnico, kjer so mu diagnosticirali zelo redek Stevens-Johnsonov sindrom.

Foto: YouTube

Zaročenka je bila prepričana, da bo umrl
Mannionova zaročenka Tanya Jackson, ki ima z njim dva otroka, stara šest in tri leta, je povedala, da bi ji ob pogledu nanj skoraj počilo srce, prav tako je povedala, da si nikoli ni mislila, da se lahko iz bolečega grla razvije nekaj takšnega. Njen zaročenec se je namreč pred prihodom v bolnišnico močno tresel, nenadzorovano znojil, začel halucinirati, telo so mu prekrili mehurji in madeži, veke pa so bile tako otekle, da so izgledale kot ustnice. “Njegova usta so bila tako zatečena in prikrita z ognojki, da sem mislila, da bo umrl.”

Foto: YouTube

Posledice so vidne še danes
Zdravnik je sprva mislil, da ima Mannion sepso, potem pa je specialist, kožni kirurg, ugotovil, da ima v resnici Stevens-Johnsonov sindrom. Po ugotovljeni diagnozi se je v bolnici zdravil mesec dni, nato pa je za zdravljenje potreboval še dodatni mesec mirovanja, preden se je lahko odpravil v službo. Po navedbah Daily Maila ima Mannion kljub dvomesečnem zdravljenju posledice v obliki kašlja in brazgotin.

N. Ž.