fbpx

[Ni za občutljive] Trupla ležijo povsod – St. Petersburg pretresel hud teroristični napad: Najmanj 14 mrtvih, 50 ranjenih, tudi otroci

Foto: twitter

V Sankt Petersburgu je na podzemni železnici prišlo do eksplozije. Slike in posnetki, ki so v hipu preplavili družabna omrežja, prikazujejo gost dim in razstreljena vrata na vlaku, nekatere pa tudi žrtve. Število umrlih je naraslo na 14, vsaj 50 jih je ranjenih, med njimi tudi otroci.

Po neuradnih podatkih ruskih medijev naj bi na podzemni železnici razneslo bombo s šrapneli – doma narejeno eksplozivno telo, in gre za teroristični napad. Nekateri očividci poročajo, da naj bi se slišali dve eksploziji  najprej na postaji Trg Senaja, nato še blizu postaje Tehnološki inštitut, vendar pa uradna informacija zaenkrat pravi, da je odjeknila ena eksplozija na eni od centralnih metro postaj.

Predstavniki sanktpeterburškega metroja so sporočili, da so po eksploziji najprej zaprli osem postaj podzemne železnice, a so le slabo uro kasneje zaprli vse postaje metro mreže v St. Petersburgu. Prav tako so nemudoma poostrili varnost na letališču Pulkovo ter na podzemni železnici v Moskvi.

Foto: twitter

Na tragični dogodek se je že odzval tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki je izrazil sožalje ob smrti ljudi, ki so bili na metroju, prav tako se je spomnil poškodovanih. Med žrtvami so tudi otroci, poroča Russia Today. Putin je dejal, da je prezgodaj govoriti o motivih za ta napad in da morajo to ugotoviti preiskovalci. Ruski predsednik se je v času eksplozije nahajal v St. Petersburgu, kjer se je srečal s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Sicer pa trenutno poročajo že o 50 ranjenih. Eksplozija se je zgodila ob 14.40 po lokalnem času.

Ekskluzivno: na postaji Nevsky so odkrili neeksplodirano bombo, ki jo pristojne enote že deaktivirajo.

Marjanca Scheicher