fbpx

Noč čarovnic v Nemčiji: Po ulicah strašili migrantski posiljevalci, grozljivka še ni doživela epiloga

Simbolična slika (Foto: iStock)

Noč čarovnic je bila v Nemčiji še posebno grozljiva. V državo povabljeni migranti, ki so z različnimi maskami prestopili meje, so to noč zaživeli po svoje. Napadov tako na policiste kot na ženske ni manjkalo, slednje so tudi posiljevali. Dogodek je spomnil na novo leto 2015/16 v Kölnu, kjer je dva tisoč migrantov v eni noči posililo več kot tisoč žensk. Grozljivka se nadaljuje, ukrepov pa ni.

Nemške policiste je v mestu Halle na noč čarovnic napadla prostaška skupina mladih, v Kölnu pa so policisti poklicali okrepitve: migranti, ki jih je Nemčija tako lepo sprejela, so ponovno pokazali svoj pravi obraz in začeli nenadzorovano napadati in posiljevati ženske.

Migranti v Kölnu naj bi bili pijani, opisali pa so jih kot Severnoafričane in Arabce. Policija je dejala, da je šlo za številne pretepe in nasilne napade. Posilili so več žensk, dva pa zaradi tega tudi aretirali, poroča nemški Focus. Preventivno so prijeli in aretirali kar 33 posameznikov, razmere pa so se zatem umirile.

V času novega leta dva tisoč migrantov posililo več kot tisoč žensk: Ukrepov ni, ker Nemčija “ni islamofobna”
Leta 2015 je v času prestopa v novo leto 2016 v Kölnu bilo posiljenih kar 1.200 žensk, storilcev pa je bilo kar dva tisoč, kar pomeni, da se je nad eno žensko zneslo tudi po več moških. Vsi so bili muslimanski migranti. Spolni napadi so se vrstili drug za drugim, vsi pa so se zgodili v samo eni noči. Od takrat je tamkajšnja policija pri zaščiti mladih žensk previdnejša. Tudi lani jih je za novo leto bilo nekaj spolno napadenih, a je število napadov bilo bistveno manjše, policija pa je vedno bolj vseprisotna in pozornejša. Z izjemo poostrenega policijskega nadzora pa za preprečitev nadaljnjih napadov niso storili ničesar. Migranti ženske še zmeraj posiljujejo, akterji proti temu krutemu dejanju pa so označeni za islamofobe.

A. L.