Nora mala celina: Musliman spolno napadel Avstralke, a dobil le pogojno kazen zaradi “kulturnih razlik”

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Najstniku, ki je imigriral v Avstralijo iz Afganistana, je po seriji spolnih napadov, ki jih je zakrivil na mali celini, grozila zaporna kazen. Sodišče, kjer je bil zaslišan 17-letnik, ga je spoznalo za krivega spolnega nadlegovanja osmih žensk na Surfers Paradise beach, kar je storil januarja 2016. Vendar pa je sodnik odločil, da je njegovo videnje žensk v bikinijih drugačno od okolja, v katerem je prestopnik odrastel …

V Koranu piše, naj prerok svojim ženam in hčeram vernikov pove, naj se zavijejo v oblačila, saj je to bolj primerno, da ne bodo zlorabljena. In dodaja: “In tedaj je tudi Alah toleranten in usmiljen.” Posledica za ženske, ki tega ne upoštevajo, pa je, da so lahko zlorabljene, ta zloraba pa je potemtakem celo upravičena, saj pred njo svari sam Koran. Zdaj pa se teh “kulturnih razlik” poslužuje celo Avstralija in upravičeno se sprašujemo, na kateri točki bodo migranti začeli spoznavati in spoštovati zakone države, kamor so migrirali? Ali pa bodo po vsakem kaznivem dejanju, ki ga storijo in za katerega bi jim morali soditi, zatrjevali, da je to “islamofobično”?

Najstnik, ki je spolno nadlegoval osem žensk, ki so plavale na eni od najbolj priljubljenih plaž v Queenslandu, je dobil le dve leti pogojne kazni, je odločil sodnik z avstralske Zlate obale. V Afganistanu rojeni 17-letnik, čigar identifikacija javnosti ostaja neznana, saj je še mladoleten, je kar dve uri grabil ženske, stare med 15 in 24 let, medtem ko so plavale. Zanimivo je, da pri tem o 15-letnicah poročajo kot o ženskah, medtem ko so avstralski mediji očitno na strani 17-letnega prestopnika, o katerem pišejo, da je mladoleten, da je še otrok … Dvoličnost je več kot očitna.

Svoje žrtve grabil za zadnjico, prsi in celo vagino
Jihad Watch pa piše, da je bil najstnik sprva sicer obravnavan kot odrasla oseba, saj ni nobenih zapisov o njegovem rojstvu v Afganistanu. A če njegov rojstni list ne obstaja, kako potemtakem vedo, da je mladoleten?! Kljub temu pa je bil tako obravnavan in v skladu s tem tudi obsojen. Okrožno sodišče v Soutportu ga je sicer obravnavalo v zvezi z devetimi spolnimi napadi in tremi obtožbami o skupinskem napadu. Sodnik David Kent je slišal, da je obtoženi grabil svoje žrtve za zadnjice, prsi, v treh primerih pa celo za vagino. Glavni tožilec Nick McGhee je še dejal, da je prestopnik do svojih žrtev plaval “na precej plenilski način”.

“A če rečem, da mi je žal, lahko pozabimo na vse skupaj?”
Sodnika pa je tudi zanimalo, kje je bil v teh primerih reševalec iz vode na dolžnosti, na kar očitno ni dobil odgovora. Je pa 17-letnik arogantno dejal: “A če rečem, da mi je žal, lahko pozabimo na vse skupaj?” Kaže, da je to zaleglo, saj je sodnik Kent nato odločil, da je “najstnik odraščal v težkih razmerah v Afganistanu, saj je njegov oče umrl leta 2011,” zaradi kulturnih razlik  ker mulec žensk ni bil vajen gledati v bikiniju, pa mu je prisodil le dve leti pogojne kazni.

Marjanca Scheicher