fbpx

Nora odločitev britanskega sodišča: Prepričanje, da obstajata samo dva spola, moški in ženski, je nezdružljivo s človeškim dostojanstvom?!

Dr. David Mackereth. (Slika: PrintScreen)

Britansko delovno sodišče, kamor se je pritožil zdravnik David Mackereth, ki so ga odpustili, ker je zavrnil zahteve, da bi identificiral pacientov spol, ki ni bil enak biološkemu, je razsodilo, da je vztrajanje pri dveh bioloških spolih “nezdružljivo s človeškim dostojanstvom”.

Dr. David Mackereth (55), ki je delal kot NHS zdravnik celih 26 let, je bil lani odpuščen, češ da je za delo neprimeren, potem ko je zavrnil zahteve, da bi identificiral pacientov spol, ki ni bil enak biološkemu.

Mackereth je trdil, da je spol posameznika biološko določen. Menil je, da ima tudi on svobodo govora in mišljenja, ki je bila v primeru njegove odpustitve grobo kršena. Zato se je pritožil na delovno sodišče.

Sodišče je zdaj razsodilo, da je biblijsko razumevanje krščanskega zdravnika o spolnosti in pomanjkanje prepričanja v transspolnost “nezdružljivo s človeškim dostojanstvom”.

Demokracija