Nora odločitev britanskega sodišča: Prepričanje, da obstajata samo dva spola, moški in ženski, je nezdružljivo s človeškim dostojanstvom?!

Dr. David Mackereth. (Slika: PrintScreen)

Britansko delovno sodišče, kamor se je pritožil zdravnik David Mackereth, ki so ga odpustili, ker je zavrnil zahteve, da bi identificiral pacientov spol, ki ni bil enak biološkemu, je razsodilo, da je vztrajanje pri dveh bioloških spolih “nezdružljivo s človeškim dostojanstvom”.

Dr. David Mackereth (55), ki je delal kot NHS zdravnik celih 26 let, je bil lani odpuščen, češ da je za delo neprimeren, potem ko je zavrnil zahteve, da bi identificiral pacientov spol, ki ni bil enak biološkemu.

Mackereth je trdil, da je spol posameznika biološko določen. Menil je, da ima tudi on svobodo govora in mišljenja, ki je bila v primeru njegove odpustitve grobo kršena. Zato se je pritožil na delovno sodišče.

Sodišče je zdaj razsodilo, da je biblijsko razumevanje krščanskega zdravnika o spolnosti in pomanjkanje prepričanja v transspolnost “nezdružljivo s človeškim dostojanstvom”.

Demokracija

 • Solo

  Demokracija = diktatura komunistov, pedrov in norcev nad normalnimi.
  Končni cilj je pa uničenje Zahodne civilizacije in bele rase.

 • xtc

  Dejstvo je,da bi morali sodnika takoj nagnat.
  Vsi vemo ,da sta v naravii samo dva spola,je pa res da je nekaj nižje razvitih nevretenčarjev oboje spolnih.
  Pri višjih vrstah pa ger za genetske napake,ki so redke.
  V bistvu gre pri transspolnikih za psihično bolezen razcepljene osebe,ki jo je treba psihološko zdravti.
  Se pa zadnje čase v UK pojavljajo zelo čudne poteze,ki se tičejo tudi Kraljeve družine,ki jo očitno hoče anarhosocialistično liberalna druščina zrušiti in razbiti, nobenega dvoma ni več ,da je bila nečistokrvna pritepenka na UK dvor skrbno načrtovano vsiljena z namenom uničevanja ga,k srečije Kraljica zadevo spregledala in začela zadevo ustavljati zato so se je takoj lotili preko Johnsona in sodišča.
  Jasno je ,da Hollywoodsa vzmetnica ,dela vse večje s*** in kvari ugled in kaj je najhuje bebček Harry ji sledi in anarholiberalni mediji in socialistični fedro kujejo v zvezde ostali del pa blatijo.
  Sleje kot preje Kraljevim ne bo preostalo nič drugega da bo mir,kot ,da se njekje špilferderberjem nad morjem pokvari avion,kot se je zgodilo v Parizu kjer je tehnično nebrezhiben avto,preje že enkrat totalka končal v stebru predora.

 • Olga101

  Globok poklon zdravniku! Sodniki pa nogo v rit!

 • Borut Stari

  Ko se rodimo smo le moškega ali ženskega spola. Pozneje si svoj spol nekateri določajo večkrat. Trenutnemu trendu primerno.

 • Andrej

  Zakaj pa je potrebno identificirat spol, če to ni biološko, medicinsko, ampak sociološko, LGBT dejstvo? Svet je res znoru.

 • Hribouc

  Angležarjem se cufa v možganih.
  Nikoli niso bili pri sebi, sedaj so pa dejansko padli čez.
  Še Brexit, pa smo jih fraj!
  Ko se jih spet lotijo Rusi, bodo cvilili kot mačke(spet).