Nore številke okoli migracij: Evropo v letošnjem letu po kopenski poti doseglo sedemkrat več migrantov kot lani!

Foto: epa

Evropo je po kopnem letos doseglo okoli 18 tisoč migrantov, kar je sedemkrat več kot v enakem obdobju lani, je danes sporočila Mednarodna organizacija za migracije. Najbolj priljubljena pot je iz Turčije v Grčijo, preko katere je v Evropo od januarja do začetka septembra prišlo okoli 12 tisoč ljudi. Po balkanski poti se migranti nezakonito tihotapijo tudi v Slovenijo.

Od preostalih 6 tisoč ilegalcev po kopenskih mejah jih je večina vstopila v španski enklavi Ceuta in Melilla na obali Severne Afrike. Prihodi migrantov po kopnem so se povečali tudi na račun upada prihodov preko Sredozemskega morja, potem ko je libijska obalna straža začela dejavneje preprečevati pot ladjam z migranti.

Ko se ena pot zapre, se druga odpre
Vendarle je še vedno velika večina migrantov, ki so letos dosegli Evropo, prišla preko morja – okoli 74.500. To je sicer precej manj od 129.000, kolikor so jih zabeležili v enakem obdobju lani.

“Zavedamo se, da takoj, ko se ena pot zapre, se druga odpre,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil vodja misije IOM v Turčiji Lado Gvilava.

C. Š., STA

 • Morala

  Turek jih kar spušča…je že zapravil tisti denar, ki ga je dobil za “migrante”?!

 • Olga2345

  Ko bodo prvo skupino nazaj poslali, jih ne bo več! Treba je začeti!

 • skorpijon93

  hrvati,čehi,slovaki jih ne marajo, smo slovanski bratje in potegnimo skupaj ! madžari pa naši sosedje !

 • pajot

  Če se v stanovanju nabere preveč umazanije,jo počistimo. Metke,pardon,metle v roko in hura v boljše čase.

 • Felikss_AH

  Dvomim da so številke resnične, a tudi če so ne spremeni veliko… podpisane deklaracije prinašajo UREJENE MIGRACIJE znotraj planirane Euro-Afriške Unije. V Marakeški Deklaraciji je to lepo določeno in oni pajac Macron sam je Aprila 2018 izjavil – “Migrantski fenomen je ZGODOVINSKI, Afričani bodo še mnogo let naprej PREPLAVLJALI Evropo” … “Jihad-terorizem je zdaj del vsakdana v Franciji, torej Francozi kar navadite se na to” … torej Slovenistanci pridružite se “navadi” ali pa kot Madžari… ali še bolje kot ena masovna Varda… in ne samo s sekirami… Molotovi Koktaili so mogočen “napitek” ki lahko spravi z nog spec. organe in vso njihovo mehanizacijo… če bi glih vztrajali pri izdaji.

  Vabljeni “Imigranti” pa dobro vedo da ni iti tam kjer gori… poznajo oni tako scenografijo bolje kot mi. Če pa ne bo volje za to potem pa… no ja, vsak si lahko predstavlja kako mu bo v AfroEurabiji

 • Boris_j

  Kvečjemu nore laži okrog migracij. Laži na 7 potenco, saj se na koncu članka še sami zanikate in pišete o upadu migracij iz 129.000 na 74.000 prehodov.

  V bistvu se strinjate z NY Timesom, kI navaja podatke o tem, da je vsaka večja prebežniška pot v Evropo, razen ene, v letu 2018 v velikem upadu:

  – 52% na vzhodno evropski poti
  – 90% na vzhodno mediteranski poti
  – 99% na zahodno balkanski poti
  – 67% na centralno mediteranski poti
  + 147% na zahodno mediteranski poti (Španija)

  https://www.nytimes.com/interactive/2018/06/27/world/europe/europe-migrant-crisis-change.html

  Vse skupaj je torej v UPADU

  • Jan Kovalski

   NY Times navaja primerjave z letom 2015, članek tukaj pa z lanskim letom. Glede na lansko leto se je število ilegalcev povečalo. In, ilegalni prehod meje je kaznivo dejanje, ni potrebe, da se jih tolerira!

   • Boris_j

    NY Times navaja primerjavo z letom 2016. Ne 2015.

    Glede na l. 2017 pa se število migracij prav tako zmanjšuje, po večini glavnih poti. Seveda so nelegalne, ampak bistveno je to, da SelektivneEvidence24Tv spet ponujajo problematično novico najnižje kvalitete.

    BBC navaja celotno št. prihodov za l. 2018 na 76.000 ljudi, lani jih je bilo pa 129.000, torej je zadeva,v UPADU:
    https://www.google.si/amp/s/www.bbc.co.uk/news/amp/world-europe-44660699

  • Dragan Krstič

   Boris Jež, pejd na Delo vlogirat. Tam ti bodo intelektualci tvoje baže veselo kimali in te hvalili.

 • Jan Kovalski

  Čas bi bil, da bi Evropejci na čelo EU komisije postavili Dalajlamo.

 • Goran Hvala

  kaj v celem letu do sedaj 18.000? po kopnem..se prav tud cez slivenijo…a to je neka cifra..? .kje so tisti miljoni kateri derejo v evropo s katerimi plasite folk vsakodnevno? kje so tiste mnozice sedaj? po parih letih dogajanja bi jih moglo mrgolet v drzavi in na njenih mejah…ni pa nikjer nobenga…18.000…tolk jih verjetno migrira vsakodnevno iz novga mesta do ljubljane na siht….vi pa cel kraval ker jih 18.000 zeli preko slovenije. ..

  • slosin

   nč sekirat, v slo jih še ni 200.000 ….

  • Dragan Krstič

   Ja hudič je če tvojo ritno luknjo tudi muslič ne povoha.

 • Miro Germ

  MIGRACIJE KOT OROŽJE ZA DOSEGANJE GEOPOLITIČNIH IN ZUNANJEPOLITIČNIH CILJEV (Weapons of Mass Migration, Kelly.M.Greenhill), bolj učinkovito kot vojaški posegi:

  »Who Is REALLY Behind the EU Migrant Crisis? – Newsbud Roundtable« https://youtu.be/dzPiZSw3FP0

  Celovit pogled, od ugotovitev s terena v Turčiji in Lesbosu, akterjev dogajanja, plačancev pod različnimi blagovnimi znamkami, nevladnih organizacij financiranih s strani Sorosa, vojska ZDA in Nata, vloge Združenih narodov, fake news medijev za pranje možganov naivcev (z napihovanjem zgodb ter poročanjem o dogodkih, ki se niso zgodili – podata primer), s ciljem centralizacije EU (z motečo Madžarsko), kjer bo bruseljska administracija obvladovala nacionalne države, tekmovanje za evroatlanstko ali evroazijsko Evropo, z uporabo preverjenega principa deli in vladaj.

 • Wqx Htr

  Izkoriščanje azilne pravice… skozi 10 varnih držav.

 • Novakec1

  In to povečini skoz slolandijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!