fbpx

Noro: Na Švedskem stran vrgli 7 milijonov, da bi rehabilitirali kriminalce in jim kupili luksuzna stanovanja – ti so jih uporabljali za skladiščenje orožja in preprodajo drog!

Stanovanjski blok podjetja Victoria Park v Malmöju - slika je simbolična (Foto: Facebook)

Mesto Malmö je kriminalcem, da bi jih “rehabilitiralo”, dalo v uporabo luksuzna stanovanja, na voljo pa so imeli tudi hrano in zagotovljeno hišno pomoč. A tudi to ni pomagalo, luksuzno stanovanje so v enem primeru kriminalci uporabili kar kot prostor za skladiščenje eksploziva in preprodajo drog, davkoplačevalce pa je eksperiment mesta stal kar 7 milijonov evrov!

Kriminalci švedskega mesta Malmö so od mesta brezplačno dobili v uporabo luksuzno 5-sobno stanovanje s površino 180 kvadratnih metrov v samem središču mesta. Ekskluzivno opremljeno stanovanje je po poročanju Voice of Europe imelo tudi balkon in kamin, oblasti pa so kriminalcem zagotovile tudi hrano, da se ne bi prehitro utrudili, pa celo hišno pomoč. Eden izmed pogojev za takšno vrsto rehabilitacije, ki vključuje luksuzno namestitev, je, da kriminalci ne povzročajo več kaznivih dejanj, k temu pa jih ni pripravilo niti opisano razkošje.

A niti luksuzni življenjski slog, kakršnega si lahko privošči le malo Švedov, ni pripomoglo k rehabilitaciji kriminalcev. Tudi hišna pomoč jih je motila, eden izmed migrantov je pomočnici v SMS-sporočilu zagrozil, “da jo bo butnil po glavi in vrgel čez balkon”, če ga bo med čiščenjem še kdaj zbudila tako zgodaj, kot je ob 1. uri popoldne. Še več, luksuzno 5-sobno stanovanje, ki sta ga uporabljala dva kriminalca, je kmalu postalo skladišče eksploziva in prostor preprodaje drog, predvsem kokaina.

Stanovanjski blok podjetja Victoria Park v Malmöju – slika je simbolična. (Foto: Facebook)

Program rehabilitacije davkoplačevalce olajšal za kar 7 milijonov evrov!
Luksuzna namestitev samo enega izmed kriminalcev je mesto stala kar 4,5 tisoč evrov mesečno, skupno pa je mesto Malmö stanovanjskemu podjetju nakazalo 7 milijonov evrov. Katarina Lindeberg, vodja pristojnega oddelka na upravi za delo in socialo v Malmöju, je po poročanju Voice of Europe za medije povedala, da bodo preverili prejete informacije, iz stanovanjskega podjetja pa so sporočili, da “so samo želeli pomagati” in da najverjetneje ni bilo pametno v isto stanovanje nastaniti kriminalcev, ki pripadajo istim tolpam.

Stanovanjski blok podjetja Victoria Park v Malmöju – slika je simbolična. (Foto: Facebook)

J. Ž.