fbpx

Noro: Po terorističnem napadu v Londonu policija bolj kot teroriste preganja “islamofobijo”

Foto: epa

Britanska policija poroča o rahlem porastu islamofobije po terorističnem napadu v Londonu. Do porasta je prišlo zaradi prizadevanj oblasti, ki se aktivno zavzema za spodbujanje muslimanov, da o obstoju le-te naglas spregovorijo in poročajo.

Craig Mackey, policijski komisar metropolitanske policije, je povedal, da je po terorističnem napadu mogoče opaziti rahel porast islamofobičnih incidentov, pri čemer pa je priznal, da je le-ta res majhen, sploh v primerjavi s preteklimi dogodki.

Tiskovni urad metropolitanske policije po navedbah Breitbarta poroča o naslednjem številu incidentov:

Sreda (na dan terorističnega napada): 2 islamofobična incidenta
Četrtek: 10 islamofobičnih incidentov
Petek : 11 islamofobičnih incidentov
Sobota: 5 islamofobičnih incidentov
Nedelja: 8 islamofobičnih incidentov
Ponedeljek: 3 islamofobični incidenti.

Foto: epa

Pozvali k prijavi incidentov in aktivirali 900 strokovnjakov
Iz izjave policije je mogoče sklepati, da porast ni posledica dejanskega porasta islamofobije, ampak posledica aktivne vključenosti oblasti, ki muslimane spodbuja k prijavi incidentov, ki jih opisujejo kot sprožilne dogodke po terorističnem napadu. Zapisali so, da ne bodo tolerirali pojava islamofobičnih incidentov in pozvali vse, ki so žrtve le-teh, da o njih spregovorijo ter o tem tudi poročajo policiji.

V zadnjih dveh letih se je v 32 londonskih mestnih okrajih za 30 odstotkov povečal odstotek specializiranih preiskovalcev, kar pomeni, da se je pri preiskovanju zločinov iz sovraštva aktiviralo okrog 900 strokovnjakov. Pri tem je potrebno dodati, da zgoraj navedeni incidenti predstavljajo le obtožbe zločinov iz sovraštva. Obtožbe so zabeležene kot incidenti ne glede na utemeljenost le-teh. Policija zaenkrat še ni sporočila, ali se je kateri izmed prijavljenih incidentov, ki so sledili terorističnem napadu, dejansko tudi končal z ovadbo.

Kot lahko vidimo se je zmešalo tudi Britancem. Bolj kot z islamskim kriminalom, posilstvi, zasužnjevanjem in terorizmom, se ukvarjajo s preganjanjem “sovražno govorečih”, ki jih islamizacija skrbi. Očitno je v današnjem svetu “politična korektnost” postala bolj pomembna, kot pravica do nedotakljivosti življenja. Noro, noro, noro. Tudi pri nas imamo podobne incidente, ko se kriminalci prosto sprehajajo, tisti, ki pa na kriminal opozarjajo, pa so v procesih ali pa obtoženi s strani takšnih ali drugačnih podaljškov socialistično-Sorosovskega omrežja.

N. Ž.