fbpx

Noro: Švedska financirala sirskemu poligamistu s 16 otroki kar tri vile s pogledom na morje

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Dobrodošlica islamskim migrantom je na Švedskem dosegla vrhunec – sirski poligamist, ki ima 16 otrok s tremi ženami, bo odslej lahko užival kar v treh luksuznih vilah s pogledom na morje. Financirale so jih švedske oblasti in zanje odštele 1,8 milijona dolarjev. Mnogi Švedi so ob tem zgroženi.

Vse tri vile se nahajajo ob Baltskem morju in so vredne 400 tisoč, 650 tisoč in 700 tisoč dolarjev, nahajajo pa se v priljubljenem letovišču Saltsjöbaden.

A to seveda še ni vse: tamkajšnja lokalna administracija je doslej za oskrbo in nastanitev migrantov porabila kar 32 milijonov dolarjev, prvotno pa je bilo načrtovanih “le” 12,5 milijona dolarjev. Tja so naselili 370 migrantov v zadnjih letih. Zaradi tega je nastalo veliko ogorčenje, saj migranti praktično vse dobijo od države, medtem ko mora povprečen Šved zelo paziti na izdatke. Prav tako je veliko ogorčenje sprožilo tudi dejstvo, da se na ta način zdaj legalizira tudi poligamija, ki pa jo zelo ceni švedska levica. Zanjo je poligamija priložnost, da ženske premagajo zakoreninjeno patriarhalno institucijo.

Mošeja na Švedskem (Foto: iStock)

Demokracija