Noro: Švedska financirala sirskemu poligamistu s 16 otroki kar tri vile s pogledom na morje

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Dobrodošlica islamskim migrantom je na Švedskem dosegla vrhunec – sirski poligamist, ki ima 16 otrok s tremi ženami, bo odslej lahko užival kar v treh luksuznih vilah s pogledom na morje. Financirale so jih švedske oblasti in zanje odštele 1,8 milijona dolarjev. Mnogi Švedi so ob tem zgroženi.

Vse tri vile se nahajajo ob Baltskem morju in so vredne 400 tisoč, 650 tisoč in 700 tisoč dolarjev, nahajajo pa se v priljubljenem letovišču Saltsjöbaden.

A to seveda še ni vse: tamkajšnja lokalna administracija je doslej za oskrbo in nastanitev migrantov porabila kar 32 milijonov dolarjev, prvotno pa je bilo načrtovanih “le” 12,5 milijona dolarjev. Tja so naselili 370 migrantov v zadnjih letih. Zaradi tega je nastalo veliko ogorčenje, saj migranti praktično vse dobijo od države, medtem ko mora povprečen Šved zelo paziti na izdatke. Prav tako je veliko ogorčenje sprožilo tudi dejstvo, da se na ta način zdaj legalizira tudi poligamija, ki pa jo zelo ceni švedska levica. Zanjo je poligamija priložnost, da ženske premagajo zakoreninjeno patriarhalno institucijo.

Mošeja na Švedskem (Foto: iStock)

Demokracija

 • skorpijon93

  hudo je hudo v multikulturni družbi , najebejo in bodo najebale države kjer živi veliko muslimanov , nič čudnega, poglejte si Češko Republiko, Slovaško, Madžarsko, tam muslimanov videli ne boste ker jih tako rekoč NI ! Slovenija pa postaja mala jugoslavija , izobražene državljane Slovenije pa pošiljajo v tujino, v letih 2012-2018 je Slovenija izgubila 37.153 svojih izobraženih državljanov kar je največ po osamosvojitvi, hudo je !

  • samotoje

   Poznal sem Češko 1968 pa leta 1973 pa 1986 pa… Poznam jo tudi danes. Država je zelo napredovala, ni kaj. In imela je Havla. Ima pa tudi težave in zagate. Slovaška ima probleme s Cigani, korupcijo, Madžarska pa težave z nerazvitostjo podeželja, slabo izobraženostjo na podeželju itd. Vsak ima svoje tegobe. Precenjevanje ni dobro, ker vodi v linearno razmišljanje. Tudi doma je trava zelena, ne le pri sosedih.

  • opazovalec

   Ti pa čudno pikaš. če gledaš odseljevanje, moraš pogledati še priseljevanje. neto odliv slovenskih državljanov je bil lani recimo skromnih 2.200, težko verjmem da je bil od 12-17 v popvrečju 3x več ali 6000 letno. Pa se mi ne da gledat podatko za nazaj, a si računal pravilno?

 • skorpijon93

  Češka Republika je velik zgled VSEM zahodnim državam pa seveda tudi Sloveniji socialističn

  • opazovalec

   pa zakaj bi bila vzgled, sem jo prehodil kar preecej, in to po bolj razvitih delih pa ni tak presežek. Prago pozabi, je otok sredi povprečja. In Praga ni samo center, poglej predmestja. Vsekakor so pa lepo napredovali in vendar so nominalne neto plače za okoli 15% nižje…..

 • Andrej

  Mnogi Švedi se ob tem zgražajo? Ni videti, njihov odgovor je Greta. Dlje ne sežejo.

  • xtc

   Grata rabi asamo ,da jo naskoči en Afriški “znanstvenik ” pa bo ekologije prec proč,podobno muči tud njeno mamo ,da napol naga leze po odrih.

 • xtc

  Vse te norosti peljejo k raufnk industriji,ki je dnevno vse bižje,Avstrijcem in Švicarjem že divje kuha,počasivse bolj tudi ostalim.

 • pajot

  Mnogi Švedi so ob tem zgroženi.
  ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha……

  • dob

   Še več jih je zgroženih nad temi prekletimi fašisti, ki so zgroženi.

 • Boy

  Vcasih je bila beseda Sved zaljivka za juznjaka, zdaj so ga pa juznjaki sami najebali, ker so Svedsko okupirali se bolj juzni.

 • samotoje

  Ni smrtni greh biti zgrožen Šved, koristno pa tudi ne.

 • Nata

  Hja, dragi moji . . . . . poligamist je za nas !!
  Po njihovih zakonih je vse po pravilih !! Pa saj se je EU strinjala, a ne ??
  Prvo pridejo doktorji in inženirji, nato pa njihove številne družine. . . . .
  https://www.youtube.com/watch?v=YCK5_v5ELx8

 • opazovalec

  meni pa ni jasno, kje na Švedskem so vile tako pceni. Saj jo še pri nas ne dobiš. Ali pa mogoče smatrate kočarino za vilo?