Noro: V ZDA 5-letnega avtističnega dečka vpisali na seznam spolnih prestopnikov, ker je eno sošolko objel in drugo poljubil na lice!

Nathan (Foto: Facebook)

Da državne šole pogosto nimajo posluha za individualne potrebe otroka, je znano, tokrat pa smo priča resnično bizarnemu primeru obravnave 5-letnega avtističnega dečka na eni izmed ameriških šol, ki so ga vpisali na seznam spolnih prestopnikov in bo tako, kot kaže, ostal zaznamovan za vse življenje. Deček je namreč eno izmed sošolk objel, drugo pa je poljubil na lice. Njegova družina je obupana, babica se je obrnila po pomoč tudi na javnost, šola pa naj ne bi bila pripravljena prisluhniti niti otrokovemu zdravniku.

V ameriški zvezni državi Tennessee je učiteljica v osnovni šoli East Ridge v mestu Chattanooga 5-letnega avtističnega dečka Nathana obtožila spolnih aktivnosti in ga po trditvah njegove družine doživljenjsko označila kot spolnega prestopnika. Njegovi skrbnici Summery Putnam je ob klicu iz šole v začetku septembra postalo slabo: “Sprva nisem razumela … Star je pet let, otrok je.” Učiteljica, ki je dečka obtožila spolnih aktivnosti, ji je v telefonskem pogovoru med drugim namreč dejala: “Z Nathanom se morate pogovoriti o mejah.”

Nathanova babica se je za pomoč in nasvete na javnost obrnila prek Facebooka
Kot navaja The Sun, je Putnamova pojasnila, da če kdo ne razume avtizma, bi lahko mislil, da je otrok kljubovalen, a to se ni zgodilo v tem primeru: “Pogovorila sem se z njim in mu rekla, da ne sme objemati otrok. Vprašal me je, zakaj, in pojasnila sem mu, da to ni dovoljeno.” Šokirana je, da mora otroka postaviti pred nekaj takšnega: “Resnično ne razume, kaj je storil narobe.” V zvezi z dogajanjem se je dečkova babica Debi Amick prek družbenega omrežja Facebook po pomoč obrnila na javnost, med drugim je zapisala: “Kaj storiš, ko je 5-letnik označen za spolnega prestopnika in obtožen spolnega nadlegovanja s strani šolskega sistema?”

Šola ni bila pripravljena prisluhniti niti otrokovemu zdravniku
Kot kaže, je bil Nathan vpisan v register spolnih prestopnikov in bo tako kot spolni prestopnik zaznamovan vse življenje, pa čeprav po pojasnilih babice kot avtist svet dojema nekoliko drugače kot tipičen 5-letnik: “Kam se obrneš na pomoč, ko šola ni pripravljena prisluhniti niti otrokovemu zdravniku, da bi pojasnil njegove težave v razumevanju enostavnih stvari, kot so meje?” Babica javnost prosi za nasvete, Putnamova pa je sporočila, da je Nathan zdaj v drugem razredu, deležen pa je tudi posebne pedagoške pomoči.

Nathan (Foto: Facebook)

Rok Krajnc

 • pajot

  Noro.
  kaj pa njegova mamica,ki mu je kot dojenčku umivala lulčka?
  Spolna prestopnica,kajpak.
  gonite se v tri krasne,idioti!

 • Steiermark

  Verjetno v šoli nebi tako reagirali, če bi objemal in poljubljal fantke….. saj vemo, da so nekatere ameriške države sprejele zakonodajo, po kateri se nihče nemore izraziti o spolu otroka, dokler to otrok sam ne stori, po “ogledovanju” v ogledalu, nage podobe samega sebe in se ne vpraša, ali sem deklica ali deček….tako kot so to že prakticirale tovarišice učiteljice, tudi pri nas, ko so majhnim otrokom to zadale za domačo nalogo! Tako se pohablja človeška vrsta – po sorošu, ki ima za to orodje – lgbt plačane aktiviste!

 • Andrej

  Da ni tista učiteljica kaj z LGBT v zvezi?

  • McBobo

   Mora biti, drugače nebi takih izjav in obtožb dajala. Če bi musli oz. lgbt pojebek tisto deklico posilil, bi bili pa vsi tiho, pa deklico obtožili, kaj se je pa izivalno oblekla. Normalno življenje je šlo v Q….

 • McBobo

  Cel svet je šel v q…., ne samo EU. Zmeraj bolj razumem Grizzly Adams-a (https://www.youtube.com/watch?v=iUe8KGyILd4 ) oz. to idejo, da si jo zmeraj bolj jemljem za zgled. Čim dlje stran od ljudi.

 • mona lisa

  Ta učiteljica je psihopat za zaprti oddelek umobolnice.

 • xtc

  Težava je ,da 5 letnik realno ni storil nič narobnega niti ne s slabimi nameni in to je najhuje.
  Učiteljska psihopatinja ,ki otroka ,ki ima še bolčezen,ki ga malce omejuje opisuje kot spolnega predatorja je umsko bolna.
  Ne nazadnje 5 letni deček,ki se še malce težje zaveda svojih dejanj,je označen za spolnega predatorja,psihopatska debilka thurnberg,bi pa solila pamet voditeljem sveta in celo resnim znanstvenikom.
  Skratka na eni strani majhen otrok,ki o spolnosti še niti pojma nima in ima še bolezen je nasilen spolni predator,psihopatska,debilna vsiljiva Greta pa “nekak svetovni guru” a ste poblazneli?

 • Skrajno Desni

  Nič novega, še bolj idiotske najdete na UDB. NET se komunistična sodrga ni nič razlikovala od zdajšnjih idiotov.

 • Franc Šenica

  Amerka first, itak so vsi zablojeni. Ko bo malo odrsstel bo pa streljal če mu kaj ne bo prav. Ni čudno da po šolah hodijo oboroženi varnostniki. Upam da ne pride to k nam.zaenkrat je “amerika” pri nas.Ampak se tudi naši otroci , posebno pa romski hitro učijo po USA filmih, kako ustrahovati sodržavljane.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!