fbpx

Norveška policija poziva k identifikaciji osmih migrantov, da bi jih lahko za vedno izgnala

Foto: Printscreen/YouTube

Norveška policija poziva vse, ki poznajo ali prepoznajo katerega od teh osmih migrantov, naj o tem čim prej obvestijo policijo.

Osem moških, ki jih vidite na prikazni sliki, je obsojenih storitve več primerov kaznivih dejanj, kot so: ropi, tatvine, nasilje in zloraba drog, poroča Speisa. Zaradi tega so za vedno izgnani iz Norveške, a do tega kljub temu še ni prišlo, saj po poročanju Nettavisena policija sploh ne ve, od kod točno prihajajo.

Proces identifikacije migrantov je zelo zapleten
To, da migranti ne želijo razkriti, od kod točno prihajajo, policiji predstavlja zadostno težavo, ti pa za nameček s seboj nimajo nobenih identifikacijskih dokumentov, ki bi razkrili njihovo državo izvora. Kljub temu, da so migranti iz države izgnani, jih namreč ni mogoče poslati v kar eno izmed držav. Policija je zelo odvisna od sodelovanja z državami izvora, saj na takšen način lažje identificirajo osebo. Ker pa ni jasno, od kod prihajajo, je proces identifikacije zelo zapleten. Håvard Johnsen Bekk, vodja posebnega policijskega oddelka, ki se ukvarja z identifikacijo priseljencev, je povedal, da je iz več razlogov pomembno vedeti, kdo živi na Norveškem.

Po podatkih policije je na Norveškem okrog 90 obsojenih migrantov, ki naj bi prihajali iz Severne Afrike, in so bili izgnani iz države, a do tega ne pride, ker policija ne ve, v katero državo naj jih pošlje.

Kljub temu, da večina moških iz fotografije trdi, da prihajajo iz Severne Afrike, policija še vedno ni ugotovila njihove prave identitete. Iz tega razloga so se na policiji odločili, da objavijo fotografije, v upanju, da dobijo kakršen koli namig, ki bi jim lahko pomagal pri procesu identifikacije, kar bi pripomoglo k temu, da bi se jih država dokončno lahko odkrižala.

N. Ž.