fbpx

Norveška sporoča: Ni mogoče, da bi sprejeli še več migrantov!

Foto: epa/YouTube

Norveška ministrica za migracije in integracijo Sylvi Listhaug je jasno in glasno povedala, da Norveška ne bo več sprejemala migrantov iz kvote migrantov. Visoki komisariat Združenih narodov za begunce UNHCR je namreč nedavno zaprosil za povečanje kvote migrantov za 40.000 ljudi iz Libije in ostalih afriških držav. 

V pismu, ki je bilo naslovljeno na norveško ministrico za migracije, je komisar EU za migracije, notranje zadeve in državljanstvo Dimitris Avramopoulos zapisal, da podpira pobudo, da bi kvoto razširili za dodatnih 40.000 migrantov iz Afrike, in jo pozval k čim večji možni ambicioznosti.

Foto: epa

Listhaugova izpostavlja, da ni možnosti, da bi Norveška sprejela še več migrantov iz kvote. “Ni mogoče, da bi Norveška sprejela več migrantov,” je po navedbah Speise dejala in dodala, da je Norveška tako ali tako med državami, ki so sprejele največ migrantov iz kvote glede na število prebivalstva.

Večina prišlekov sploh ne potrebuje zaščite
Avramopoulos je sicer priznal, da večina tistih, ki so v Evropo prispeli prek Sredozemlja, v resnici ne potrebujejo zaščite. Migranti, ki so prispeli nazadnje, prihajajo iz držav, kot so Nigerija, Gvineja in Bangladeš. Kljub temu ta trdi, da imamo pravno in moralno dolžnost, da zaščitimo tiste, ki to resnično potrebujejo. A dejstvo je, da se na Norveškem očitno zavedajo, kaj prinaša migrantska kriza in zato jasno trdijo, da imajo v svoji državi migrantov, že sedaj, več kot dovolj.

N. Ž.