fbpx

Norveški demokrati želijo ob pogledu na dogajanje na Švedskem nemudoma zaostriti politiko priseljevanja

Foto: epa/iStock

Vodja norveških demokratov Makvan Kasheikal je neusmiljen v svoji kritiki Osla. Poudaril je, da je naravnost žalostno, da so deli Osla izgubili svojo identiteto in dodal, da to niti približno ni prav in je nujno, da se čim prej ukrepa, dokler ne bo prepozno.  

Kasheikal je povedal, da želi njegova stranka voditi veliko bolj strogo politiko priseljevanja z namenom, da Oslo ponovno pridobi norveško identiteto in da stvari ne postanejo še slabše kot so. “Prišel je čas, da ljudje rečejo, da je dovolj, kajti ne smemo dopustiti, da Oslo postane kot Kabul,” je dejal.

Zavzema se za prepoved šeriatskega prava
V Iranu rojen vodja demokratov, ki je leta 1998 prispel iz Irana na Norveško, je bil julija lani izvoljen za predsednika stranke. Po prepričanju Kesheikala je mogoče, da se bo Norveška kmalu soočila z enakimi problemi kot Švedska, če politika priseljevanja ne bo pravočasno zaostrena.

Foto: Printscreen/YouTube

“Če Norveška ne bo spremenila politike priseljevanja, je le vprašanje časa, kdaj se bodo pojavili podobni pogoji, ki smo jim bili lahko priča na Švedskem v zadnjih nekaj dneh,” je dejal. Poudaril je, da je nujno, da se prepove šeriatsko pravo, ker to krši osnovna zahodna načela.

Foto: iStock

Speisa poroča, da Oslo že ima soseske, kjer migranti predstavljajo večinsko prebivalstvo, zato ni presenetljivo, da se ponekod prebivalci ne upajo več ponoči sprehajati naokrog. Zaskrbljujoč položaj na Švedskem je očitno prebudil celo norveško levico, vprašanje pa je, kdaj ji bo sledila še švedska levica.

N. Ž.