fbpx

Nov napad v Franciji končan, dva napadalca na begu

Teroristični napad v Franciji (Foto: Twitter)

V mestu na francosko-belgijski meji je potekal nov napad, v katerem so oboroženi napadalci zajeli več talcev. Streljanje se je zgodilo v domačem mestu domnevnega izdelovalca bomb, uporabljenih v napadih na Pariz. Ranjenih naj ne bi bilo.

Na severu Francije v kraju Roubaix je po poročanju francoske tiskovne agencije AFT več oboroženih moških zajelo talce na bencinski črpalki. Po poročanju britanskega portala Express so oboroženi napadalci kot talce zajeli tudi direktorja banke in njegovo družino.

Po poročanju francoskega časopisa La Figaro je prišlo do strelskega obračuna med napadalci, oboroženimi s puškami “kalašnikov”, in policijo, območje napada je bilo zapečateno. Zaenkrat o morebitnih ranjenih talcih v napadu ne poročajo. Eden izmed napadalcev je bil v policijski akciji ustreljen, dva pa sta še na begu.

Zaenkrat še ni znano, ali je napad povezan s terorističnim napadom 13. novembra na Pariz. Kot piše britanski Mirror, lokalne oblasti sumijo, da naj bi sicer šlo za poskus ropa. Informacij še niso mogli potrditi, saj je trenutno na begu več osumljencev, povezanih s terorističnimi napadi.

Domače mesto izdelovalca bomb, uporabljenih v napadu na Pariz
Roubaix je domače mesto Mohameda Khoualeda, domnevnega izdelovalca bomb, uporabljenih v pariških terorističnih napadih. Belgijski časniki poročajo, da naj bi bil Khoualed pred in po napadih v stiku z glavnim osumljencem pariških napadov, ki je na begu, Salahom Abdeslamom. Khoualed je domnevno izdelal samomorilske jopiče, ki so jih ISIS-ovi džihadisti uporabili v pariških napadih, v katerih je umrlo 130 ljudi.

Morda vas zanima tudi: Pokol v Parizu

A. D.