fbpx

Nov poskus islamskega terorizma? V Marseillu dva ubijalska napada na avtobusne postaje

V francoskem Marseillu sta se zgodila dva avtomobilska napada na avtobusne postaje, pri tem pa je bil ubita ena ženska, še ena oseba pa je ranjena. Voznika so že prijeli, vendar še niso izdali njegovega motiva. Gre za moškega, starega 35 let. 

Po Evropi se še naprej dogaja vrsta terorističnih napadov. Po Barceloni, Turku na Finskem in Wuppertalu v Nemčiji je danes ob devetih zjutraj neznani moški v francoskem Marseillu zapeljal v avtobusno postajo in pri tem ubil enega človeka, še enega pa huje ranil. Naslednji napad se je zgodil okoli enajstih.

Policija še vedno ni izdala motiva tega zahrbtnega dejanja, ljudem pa svetuje, naj se izogibajo predela okoli starega dela pristanišča. Napadalec naj bi bil že stari znanec policije, poroča BBC. Kot je za televizijo BFMTV dejal župan 11. in 12. okrožja Julien Ravier, gre pri smrtni žrtvi za žensko, staro okrog 40 let, ki je sama čakala na postaji.

Foto: TW

Voznika so nekaj minut po drugem incidentu aretirali v središču mesta, ob starem pristanišču, ki je priljubljeno med turisti. Na sled naj bi mu prišli, ker si je eden od očividcev zapomnil registrsko oznako vozila. Prek Twitterja je policija ljudi pozvala, naj se območju, ki je popolnoma zaprto, izogibajo. Tam so poleg policistov tudi vojaki in gasilci.

C. Š.