fbpx

Nov videz božičnih sejmov zaradi pogostih terorističnih napadov: Brez betonskih ovir ne bo šlo!

Foto: Twitter

Po eni strani nova Evropa nima meja, po drugi strani pa se njeni prebivalci skrivajo za betonskimi ovirami, neprebojnimi steklenimi zidovi in vojaki, da se počutijo varne v svojih mestih. Zaradi vse pogostejših terorističnih napadov “volkov samotarjev”, ki s pomočjo vozil morijo nedolžne mimoidoče, bo podoba božičnih sejmov povsem drugačna, kot smo je do zdaj vajeni, saj se oblasti bojijo najhujšega. 

Lani je “miroljuben” migrant z ukradenim tovornjakom zapeljal na božični sejem v Berlinu in pri tem ubil 12 obiskovalcev ter poškodoval kar 56 ljudi. Preden je migrant prispel v zanj obljubljeno deželo, je lagal glede vsega, med drugim je imel kar 14 različnih identitet. Najbolj strašljivo pa je, da je po krvavi moriji brez kakršnihkoli težav prepotoval štiri evropske države, da je prispel v Italijo, kjer so ga ustrelili.

V vzhodnoevropskih državah je varnost večja
Zaradi neprevidnosti evropskih oblasti je z varnostnega vidika težko odsvetovati obisk božičnih sejmov, je pa dejstvo, da so ti bolj varni v vzhodnih evropskih državah kot na Zahodu, saj znajo na Vzhodu bolj učinkovito varovati meje kot na Zahodu, kar prinaša posledice, ki jih ni mogoče prezreti. V poduk nam je lahko naslednje, učinkovito varovane meje pomenijo varne države.

N. Ž.