fbpx

Nov zločin v Italiji: Komaj 16-letna Desirée drogirana in skupinsko posiljena v poslopju, kjer se zbirajo ilegalni migranti

Desirée Mariottini. (Slika: Messaggero)

Italijo pretresa nov zločin, katerega žrtev je bilo 16-letno dekle Desirée Mariottini. Truplo dekleta je bilo najdeno v petek v zapuščenem poslopju v centru Rima, kjer se zbirajo ilegalni migranti.

Po prvih ugotovitvah policije naj bi bilo dekle drogirano in zatem skupinsko posiljeno. Čeprav končnih toksikoloških izvidov še ni, je mladenka najverjetneje umrla zaradi predoziranja, ni pa še jasno, kako se je sploh znašla v zapuščenem poslopju v četrtek ponoči in s kom. Policija je doslej zaslišala nekaj migrantov.

Zaenkrat je najverodostojnejše pričevanje Senegalca, ki je policiji povedal, da je videl dekle, ko je bila že mrtva, ob njej pa drugo dekle, ki je v konfuznem stanju trdilo, da so jo drogirali in posilili. V poslopju naj bi bili Afričani, šest ali sedem oseb.

Ljudje iz bližnje okolice so zgroženi. Trdijo, da je bil to že vnaprej napovedan zločin, saj že dalj časa opozarjajo na zbiranje nelegalnih migrantov in prisotnost razpečevalcev droge v soseski. Smrt mlade Desirée spominja na podobno tragedijo v Macerati, v kateri je bila zverinsko umorjena 18-letna Pamela Mastropietro, prav tako drogirana in skupinsko posiljena. Na kruto smrt mladega dekleta se je odzval tudi italijanski notranji minister Matteo Salvini, ki je sporočil, da si bo danes osebno ogledal prizorišče zločina.