fbpx

Nova fotografija napadalca, ki je žensko potisnil pod avtobus

(Foto: YouTube)

Policija je objavila novo fotografijo moškega, ki je pred štirimi meseci na mostu Putney potisnil žensko pod avtobus.

Nova fotografija je bila posneta ravno z avtobusa št. 430, ki je bil tudi soudeležen v nesreči na mostu Putney. Vse to se je zgodilo 5. maja. Iz fotografije je razvidno, da moški teče s severne strani mosta Putney v Londonu proti južnemu delu Londona. Novo fotografijo so objavili upajoč, da ima kdo kakršnekoli podatke o napadalcu, saj tega še vedno niso našli.

Foto: iStock

Napad 5. maja
Posnetek napada s 5. maja prikazuje žensko, ki se je sprehajala po mostu Putney, medtem pa je moški tekel proti njej. Ko se ji je približal je žrtev potisnil pod avtobus št. 430, ki ga je vozil Oliver Salbris. Ženska je padla na cesto, vendar je voznik zaradi počasne vožnje lahko pravočasno zavrl. “Z avtobusom sem precej blizu. Mislil sem, da se je bomo dotaknili. Če ne bi zaviral, bi ji avtobus razbil glavo. Bilo je refleksno – in rad bi se zahvalil Bogu,” navaja Salbris in dodaja, da je pred žensko hodil tudi moški, vendar se je napadalec očitno vseeno odločil, da jo potisne. “Bilo je namenoma.”
Voznik je nato pomagal žrtvi, ki je bila objokana in v šoku. Neverjetno pa je bilo, da je napadalec čez 15 minut tekel v nasprotno smer, mimo žrtve, do kraja, kjer naj bi živel.

Policija napadalca ni identificirala
Policija je za kaznivo dejanje pridržala že več ljudi, vendar so se vsi izkazali za nedolžne. Ne izključujejo pa, da je napadalec žrtev poznal.

D. Š.