fbpx

Nova knjiga Edwarda Kleina razkriva poročilo FBI o globoki državi, ki želi uničiti Trumpa

Donald Trump (Foto: epa)

Edward Klein, nekdanji glavni urednik revije New York Times in avtor številnih uspešnic, je izdal novo knjižno delo o globoki državi z veliko močjo, ki rovari proti legitimno izvoljeni oblasti. Pri tem razkriva osupljive sovražne elemente neformalnih mrež in skupin znotraj države, ki delujejo v smeri uničevanja Trumpa. Predsednik Donald Trump je delovanje globoke države označil za “lažno taktiko nacistov.”

Po 2000 intervjujih so pisarne FBI v Los Angelesu, San Franciscu, Detroitu in New Yorku lani poleti pripravile poročilo, ki je prvič objavljeno v novi knjigi All out war: The plot to destroy Trump. Avtor knjige je Edward Klein, nekdanji glavni urednik revije New York Times in avtor številnih uspešnic, o izzidu nove uspešnice poroča Breitbart.

Val nezakonitih negativnih zgodb proti Trumpu
Organizacije, ki delujejo proti Trumpu, nezakonito objavljajo informacije o dejanjih Bele hiše, ki izjemno hitro prihajajo v javnost. Informacije so se že na podlagi anonimnih virov znašle na naslovnicah Washington Posta, New York Timesa in Los Angeles Timesa. Ta val negativnih zgodb je komentiral predsednik Donald Trump, ki trdi, da so tovrstne novice del poganske države za uničenje njegovega predsedovanja. Trump jih je celo primerjal z veliko lažno taktiko nacistov.

Newt Gingrich, ameriški politik, je dejal: “Seveda obstaja globoka država. Obstaja stalna država ogromnih birokracij, ki počnejo kar hočejo in namerno dovolijo objavo informacij, da napadajo predsednika. To je tisto, kar globoka država počne. Ustvarijo laž, širijo laž, spodleti jim pri preverjanju laži in potem zanikajo, da stojijo za lažjo.” Motnje, ki jih povzročajo člani globoke države, so še posebej izrazite v oddelku za notranje zadeve in pravosodja, kjer so nezvesti uslužbenci  z dostopom do varnih vladnih datotek izbrisali računalniške datoteke in uničili dokaze z namenom oviranja preiskave nasilnih levičarskih skupin.

D. Š.