fbpx

Nova nemška realnost: Moški afriškega videza pod pretvezo zvabili medicinsko sestro v park in jo tam pretepli in posilili

Slika je simbolična (Foto: epa)

Nemška policija je od danes naprej na lovu za petimi moškimi afriškega videza, ki so zvabili medicinsko sestro v park s pomočjo lažnih krikov na pomoč, nato pa so jo pretepli do nezavesti in jo spolno zlorabili poroča britanski Express

Policisti so pozvali vse morebitne očividce brutalnega napada na zdravstveno delavko v Hamburgu, naj jih obvestijo. Napadena je bila toliko časa nezavestna, da se je njeno telo podhladilo.

Pod pretvezo krikov na pomoč so jo zvabili v park
28-letnica se je vračala z delovnega mesta v bližnji bolnišnici Asklepios do avtomobila, ko naj bi slišala krike na pomoč iz bližnjega parka. Ko je planila v temo, da bi ponudila pomoč, ji je tam zasedo postavilo pet moških, ki so jo do nezavesti pretepli in oropali.

Policija je razkrila, da obstajajo dokazi o spolnem nadlegovanju žrtve, med napadom pa niso govorili nemško. Po poročanju nemških medijev naj ne bi bilo mogoče z gotovostjo sklepati, da so napadalci pred kratkim prispeli migranti.

(Fotografija je simbolična) Foto: epa

(Fotografija je simbolična) Foto: epa

Njena obleka je bila strgana
Policisti so javnosti razkrili, da so napadalci mlado nezavestno žensko po napadu pustili samo, ta pa je nekaj ur kasneje, ko se je prebudila, poklicala na pomoč reševalce in policiste. Ko so na kraj dogodka prispeli reševalci, je bilo njeno telo podhlajeno, nemški časopis Bild pa poroča, da so bili nekateri deli njene obleke strgani.

Napadalci so bili afriškega videza
Policija je na podlagi žrtvinega opisa na lovu za osumljenci napada, ki se je odvil v Lohmühlenparku. Vseh pet napadalcev je bilo afriškega videza, štirje naj bi bili stari med 20 in 30 let, visoki okrog 1,80 m, nosili pa naj bi temna oblačila. Peti napadalec je bil starejši, najverjetneje star okrog 40 let, na obeh licih pa je imel svetle pike. Bil je debelejše postave in je nosil zeleno ali turkizno majico z bleščečimi črtami na prsnem košu, prav tako pa je nosil temno jakno.

Nemčijo so pretresli številni spolni napadi, mnoge izmed njih pa izvajajo tudi nedavno prispeli migranti, ki so prispeli v Evropo zaradi politike odprtih vrat.

N. Ž.