fbpx

Nova nevarnost za svetovni mir: Bin Ladnov sin poročil hčer snovalca napadov 11. septembra 2001, hkrati pa načrtuje maščevanje očeta!

Hamza bin Laden (Foto: epa)

Sin pokojnega ustanovitelja teroristične mreže Al Kaida Hamza bin Laden se je poročil s hčerko Mohameda Ate, načrtovalca terorističnih napadov v ZDA 11. septembra 2001, poroča britanski Guardian. Novico so potrdili polbratje Osame bin Ladna med intervjujem za ta britanski časnik, za katerega je pred dnevi spregovorila tudi bin Ladnova mati.

Kot sta za Guardian povedala bin Ladnova polbrata Ahmad in Hasan al Atas, naj bi Hamza bin Laden že prevzel enega vodilnih položajev v Al Kaidi in naj bi načrtoval maščevanje za smrt svojega očeta, ki je bil pred sedmimi leti ubit, ko so ga pripadniki ameriških posebnih enot odkrili v skrivališču v Abotabadu v Pakistanu, nedaleč od Islamabada.

Hamza bin Laden je sin ene od treh žena Osame bin Ladna, Harije Sabar, ki je bila prav tako v bin Ladnovem skrivališču, ko je bil ubit. Nekajkrat je že izdal pozive somišljenikom, naj se borijo proti Washingtonu, Londonu, Parizu in Tel Avivu. Bil naj bi namestnik sedanjega vodje teroristične mreže Ajmana al Zavahirija, vse bolj pa naj bi bile nanj pozorne tudi zahodne obveščevalne službe, navaja Guardian.

Sin se pripravlja na maščevanje
Kje naj bi bil Hamza bin Laden, njegova polstrica ne vesta. Morda je v Afganistanu, je za Guardian povedal Ahmad al Atas. Zahodni obveščevalci menijo, da bi Hamza dejansko lahko znova pritegnil več sledilcev v Al Kaido. Njegova poroka s hčerko Egipčana Ate pa naj bi potrjevala, da je krog načrtovalcev 11. septembra osrednja skupina članov te teroristične mreže, ki še vedno temelji na dediščini Osame bin Ladna.

Foto: YouTube

Še en sin Osame bin Ladna, Halid, je bil ubit v ameriškem posredovanju v Abotabadu. Tretji sin Saad pa je bil ubit v napadu brezpilotnika v Afganistanu leta 2009. Pisma, ki so jih Američani zasegli v Abotabadu in ki naj bi jih napisal Osama bin Laden, pa naj bi nakazovala, da je pripravljal Hamzo, da ga nasledi. Tudi zato, da bi maščeval smrt sina Saada.

Po smrti Osame bin Ladna so njegove vdove in otroci dobili zatočišče v Savdski Arabiji. Ostale pa so v stiku z njegovo materjo Alio Ganem, ki je redne stike z njimi potrdila v petek objavljenem pogovoru za Guardian, prvem intervjuju za kak zahodni medij.

C. Š., STA