Nova pot in VIP-paket za migrante: “Iz Aten v Nemčijo v nekaj urah”

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Za migrante se je odprla nova, VIP-pot. Tihotapci sedaj ponujajo paket “Iz Aten v Nemčijo v nekaj urah”. Gre za letalski prevoz v Nemčijo, ki stane 3500 evrov. V ceno so všteti ponarejeni potni listi in vize. Tri do štiri migrante iz Grčije pretihotapijo tako, da jih pomešajo med turistične skupine 30 do 40 ljudi.

Po zaprtju balkanske poti je v Grčiji obtičalo več kot 50 tisoč migrantov in beguncev, vendar so tihotapci zanje že našli novo rešitev – transportno letalo do Nemčije. Kot je za nemši Bild pojasnil Massud iz Afganistana, tihotapci migrante pomešajo med turiste in jih pretihotapijo v Nemčijo, kar ima seveda svojo ceno – 3500 evrov. Tako se je odprla VIP-pot za premožnejše migrante. Z vsako turistično skupino pretihotapijo tri do štiri migrante.

Nihče ne kontrolira 40 ljudi
Takšno ponudbo je prejel tudi Massud. “Dejal sem jim, da se mi zdi to preveč tvegano, vendar so mi zagotovili, da nihče ne kontrolira 40 ljudi, ki so pod okriljem turističnega vodiča,” je pojasnil. Tihotapcem je potarnal, da žal nima toliko denarja, ti pa so mu takoj ponudili pol cenejši “paket” – potovanje po novi poti skozi Italijo. Za 1700 evrov so mu obljubili prevoz s trajektom do Italije, skrit pa bi bil v tovornjaku.

Stanje v Grčiji je sicer precej kaotično. Makedonska policija je v nedeljo uporabila solzivec, potem ko so migranti skušali podreti ograjo, poroča Večernji list.

N. K.

 • Nata

  Premožne migrante ?? Oprostite , kdaj je pa še kakšen migrant bil premožen ?
  Saj naj bi šel – s trebuhom za kruhom ??

  • razerznak

   proda v siriji vse pa se ziher neki najde za prevoz , sam potem ko pride pa se je zafikal, ne dobi sociale ker ni prišel legalno, hahahah in imaš spet davkoplačevalce da ga deport

   • pajot

    Zmeraj me je zanimalo komu to oni prodajajo?. V razrušeni Siriji? Kdo to kupuje?

    • tanja

     To tudi mene zanima…. vedno te storije, kako so prodali svoje super bajte (na vojnem podrocju, ce bezijo pred granatami???), da potujejo s toliko denarja.

     • pokvarjeniSvet

      Saj to je štos !

      dokazano so dobili denar od nekoga, ki je namerno sproducuiral vojno doli in naredil to migrantsko krizo v Evropi, hkrati pa ima v lasti vse večje medije in financira anarholevičarske, liberalne skupine z LGBT in feministkami na čelu.

    • razerznak

     vedno se nekdo najde

 • totex39

  To so Islamisti, ki jih potrebujejo v Nemčiji.

  • samsara

   Nemčija, pravzaprav Merklova, jih potrebuije le del uvožene mase za izpolnitev domače naloge za Nemčijo, ostalo imajo namen razposlati skladno z načrtom invazije, širom EU.

 • Artur

  Uboge posadke v teh letalih tudi pri njih bo ta drhal vse vse zasvinjala.

 • dr Janez Sveti

  Ah, dajte no pisat neumnosti. Z NLP jih vozijo!
  DR Janez SVeti genij

 • Miran Pavličič

  Ne morejo prit skozi letališko kontrolo brez oz s ponarejenimi papirji halo, kaj vam je ljudje, kaj niste še nikoli potovali z letalom? Še posebno sedaj po teh dogodkih v Parizu in Bruslju so kontrole še bolj intenzivne kot pred letom ali dve nazaj prav zaradi teh terorističnih groženj in napadov pred kratkim. Tisto s tovornjakom in trajektom še pije vodo, z letalskimi prevozi pa je enostavno nemogoče ,razen če je letališka kontrola v kakšnem štrajku kot pri nas policaji. Pa še takrat ne

 • samsara

  Nov, inovativen način legalnega uvoza sovražne tujerodne nacije, preko glavnega uvoznika za EU Nemčijo (v perspektivi Daeschland), ki potem preko številnih dispečerskih centrov poskrbi za teritorialno razpršitev po Nemčiji. Izražena pa je tudi tendenca po razpršitvi iz nemčije v preostale voljna (veri, dekadentne) ali nevoljne (beri še normalne) članice EU.
  PS
  Kaj tile skrivajo svoje zagorele arabske obraze, ker imajo izključno dobre namene in je z njihovim prihodom v EU vse v najlepšem redu?

 • mona lisa

  Aja begunci in migranti naj bi bili reveži ki bi naj zbežali da si rešijo življenja. Pa kaj res ni nobene kontrole na letališčih. pa saj se mora vedet in kontrolirat kdo gre na letališče in kdo prispe nanj z letalom. Potemtakem imajo teroristi čisto enostavno delo ko se lahko prisprehajajo v evropske države. Pa saj človek ne more verjet in to danes ko so vsepovsod grožnje s terorizmom. Evropa je še vedno kot uspavana Trnjulčica. Kaj se more zgodit da se bodo odgovorni končno prebudili.

 • tarantela

  Vprašanje za NOVO24TV: Odkar obstaja OZN poteka prvič javna predstavitev kandidatov za glavnega sekretarja OZN, Jutri, 13.3.2016 se bo javno predstavil Danilo Turk. (poročila Aljazeera Balkans). Zanima me, če bo vaša TV oz. portal objavil oz. posredoval ta prenos. Hvala za odgovor!!
  Lep pozdrav!
  P.s. se opravičujem, to vprašanje ne sodi v kontekst tega prispevka o transportu beguncev, vendar menim, da bo zanimalo še več komentatorjev.

 • tarantela

  Te migrante spet nekdo nateguje, da se mi kar smilijo! Tihotapci jih bodo obrali za denar, ko bodo migranti prispeli v Nemčijo, jih bodo pa takoj nazaj pošibali. To, da turističnih skupin ne kontrolirajo, je pa bosa, vsakega posebej pregledajo do obisti, že od nekdaj.

  • Franc Novak 1979

   V Grčiji ne, so že pregledovalci tudi pokasirali, nič bati. Zakaj jih Grki niso zavračali pred otoki je lepo povedal Grk: Lovili so migrante in jih skrbno izkrcali na plažah, da se čolni in motorji ne bi poškodovali, potem so ih pa vozili nazaj v Turčijo, in jih prodali za polovično ceno tihotapcem.

 • Franc Novak 1979

  Te, ki imajo še nadaljnjih 3.500 so pa res revni begunci iz Sirije. Vsi, ki se na tako bogat način pretihotapijo iz Grčije SO TERORISTI, ki jih financira Daesh. poleg tega pa je treba preveriti še vse grške turistične vodnike, ki pripeljejo skupine, recimo 40 ljudi, potem pa jih gre čez mejo 44. grški goljufi so spet na poslu. Začnimo z operacijo Grexit in namesto njih TAKOJ vstopi v EU MAKEDONIJA in to z imenom MAKEDONIJA.

 • tomven

  Še dobro, da imajo migranti arabskega porekla skoraj identične ksihte, kot evropejci, kitajčki, japončki itd… zamenjava praktično ni mogoča. Pa border control pa take… ajaj, jenjajte take pisati prosim.

  • cosmosjasnovidec

   Tudi meni tole ni verjetno.Če nemci res ne preverjajo pasošev,da bi videli ponaredke potem so pa pravi nesposobneži in lahko v državo dobijo na ducate migrantskih teroristov.Tole ne bo držalo kolikor poznam nemce in pa tudi oni bi za to novico izvedeli že davno.

 • plamen100

  Evropa pripravlja spremembo azilne zakonodaje po kateri bodo države ki imajo preveč migrantov lahko z njimi filale države ki še nimajo teh težav. Zato lahko kmalu pričakujemo da bodo Slovenijo nafilali do grla z osebki katere Nemčija, Italija, Benelux, Francija, Skandinavija ne rabijo oz se jih hočejo rešiti, zato pa iščejo 600 stanovanj katera bo plačevala država. A mlade slovenske družine??? Boli levifašizem k.- za Slovence. Mogoče bodo začeli še penzioniste po hitrem postopku pošiljati na drugi svet (preko nove zdravstvene reforme-vse bo za doplačati če pa nimaš denarja pa crkni), da se sprosti čimveč stanovanj za migrante!

  • sunday

   prekleta leva banda kaj nam delajo – to naj delajo tistim, ki so jih izvolili, tistim idijotom!!!

  • soc

   Poljska, Češka, Slovaška in Madžarska tega ne bodo naredile. Velika Britanija po poletnem referendumu odhaja iz EU.EU je na smrtni postelji.

   Murgle na oblasti nas z natančnim pogledom v prihodnost vedno hitreje vlečejo v srbsko-rusko navezo. Hkrati nas bolno zadolžujejo. Tisti, ki bo ob razpadu EU odkupil dolgove, ki so jih levaki preko svojih pooblaščenih tajkunov in rakovo razraščenega javnega sektorja naredili Sloveniji, bo dokončno kupil in (finančno) okupiral Slovenijo. Tisti, ki bo mirno dal tistih nekaj zanj piškavih milijard (v primerjavi z Grčijo), je lahko le Putin v trenutku, ko gredo cene surovin za 15-20% spet gor. Nemci se bodo raje umaknili v svoj lastni domači Harmagedon s pobesnelim islamom. Američani so zadovoljni s tem, da preko sebi lojalne Hravške v Sloveniji ustvarijo nenevarno enklavo rusofilnega Balkana.

   Ljudje božji, dojemite končno to preprosto ekonomsko in geopolitično logiko! Predvsem pa jo dojemite vodje desnice in se začnite kar najhitreje sestajati s s svojimi kolegi v Višegradu, da nas odpeljete h koreninam, ne v pravoslavno žalost.

   • sunday

    precej imaš prav, se strinjam, ampak korenin glih nimamo tam !!!

    • soc

     Sorry, moje korenine so avstroogrsko-slovenske, ne balkansko-pravoslavne. Vsaj pet generacij nazaj dokumentirano, več pa resda ne vem. Morda se tu razhajava.

     • pokvarjeniSvet

      si ziher ? za nekater tukaj gor bi rekel, da so ameriško židovske. Resnica boli.

      Ne mislim ravno tebe, ampak druge tukaj gor.

      V4 bi bile dobra izbira glede nato koliko domoljubja imajo tam. Imajo potencial da se razvijejejo te višegrajske države in se osamosvojijo od zionizma. Privoščim jim iskreno :) =)

     • sunday

      tudi sam nimam korenin balkansko pravoslavnih, ampak popolnoma slovenske in slovenci imamo korenine pri venetih – in ne takoj napadati in žaliti, če ne veš kako in kaj je resnica, me pa veseli, da si proti kolonializmu slovenije iz strani balkana oz. srbije!!!

 • sunday

  admin, zanima me katera beseda v komentarju je bila napačna?

  • Nova24TV Mod 2

   1) tema VIP-paket – idijotom
   2) tema Bratušek (Juncker) – žge

   • sunday

    ja in kaj je narobe s tem? sprašujem se, kako naj rečem volilcu, ki je dal glas tej opciji, ki jo imamo na oblasti, a niso to idijoti? ne, to so idijoti na kvadrat!!! tema 2 kako se reče, če te žge npr. zgaga, da bi bilo prav? kaj je narobe z besedo žge? sicer pa imam predlog – dajte seznam besed, ki so dovoljene pri komentiranju tem in brez še kakšnega pomena, ker bo precej krajši od drugega s prepovedanimi besedami. povedati želim tudi to, da sem verjel v demokratični in svobodni medij, da se ljudskosti ne bo brisalo tako kot npr. na 24ur iz mojih komentarjev je tudi razvidno, da sem pristaš desne opcije zato smo v družini tudi lastniki kar nekaj delnic nove, vendar sem zelo razočaran nad cenzuro, ki si nekatere besede razlaga kar po svoje (to smo imeli v jugi) še na 24 ur me niso brisali zaradi tega ampak zato ker sem kritiziral vlado in tudi tam ne komentiram več. nakladanje glede nivoja komentiranja ne prinaša napredka. za povedati imam še velikovendar menim, da bo učinek enak kot pri režimskih medijih!!!
    lepo pozdravljeni in nasvidenje v naslednji svobodi!!!

    • Nova24TV Mod 2

     Opozorilo:
     Izogibajte se kontekstualno slabšalnih izrazov in izrazov, s katerimi bi lahko prizadeli dostojanstvo sočloveka.

     SSKJ:
     Idiót -a m (ọ̑)
     1. med. najhujše duševno nerazvit človek: otrok je ostal idiot vse življenje
     2. pog., slabš. omejen, neumen človek: bogve kateri idiot je to rekel; ta človek je čisto
     navaden idiot / kot psovka ali misliš, idiot, da se kdo meni zate

 • renee

  Tole pa zna biti zelo zanimiv turistični aranžma.. ampak mislim ,da težko izvedljiv.